Primele declaraţii ale antrenorului spaniol Unai Emery, după plecarea de la Arsenal: Sufeream mult

Antrenorul spaniol Unai Emery a vorbit pentru prima dată după despărţirea de clubul din Premier League, Arsenal. Tehnicianul a comentat numirea lui Mikel Arteta pe banca tehnică a "tunarilor" şi a declarat cât a suferit în ultima perioadă pe "Emirates Stadium".

137 afișări
Imaginea articolului Primele declaraţii ale antrenorului spaniol Unai Emery, după plecarea de la Arsenal: Sufeream mult

Primele declaraţii ale antrenorului spaniol Unai Emery, după plecarea de la Arsenal: Sufeream mult

"Este pregătit să facă acest pas. A mai fost la Arsenal, a fost în Premier League şi a lucrat şi cu Guardiola. Cred că este o decizie bună şi sper că va fi o decizie bună", a spus Unai Emery, pentru BBC, despre venirea lui Arteta în funcţia de tehnician al clubului Arsenal.

Referitor la parcursul echipei sub conducerea lui, Emery a spus: "Eu cred că primul nostru sezon nu a fost slab. Mi-ar fi plăcut să câştigăm Europa League, dar am ajuns până în finală şi ne-am luptat până în ultima etapă pentru a ajunge pe loc de Liga Campionilor. A fost primul meu sezon acolo şi am avut un început bun, chiar am discutat despre reînnoirea contractului".

Însă, lucrurile au luat o altă întorsătură în sezonul 2019-2020: "Acest sezon, în teorie, părea optimist. Ne-am întărit şi am vrut să contruim în jurul jucătorilor nou-veniţi. Dintr-o dată am început să înregistrăm rezultate proaste, iar frustrarea a început să crească. Ne-am pierdut încrederea şi echilibrul. Iar eşecul în faţa celor de la Sheffield (scor 0-1) a fost un punct culminant, care ne-a sensibilizat foarte mult. Totul s-a rupt, nu eram în stare să mai câştigăm niciun meci. Iar când ne-am dat seama de ce se întâmplă, că din 7 meciuri am pierdut 6, tensiunea a crescut şi a crescut".

"Oamenii din jurul meu îmi spuneau că mă văd că sufăr. Şi era adevărat. Toată lumea mă putea să văd că sufăr mult. Şi e normaş. Când o echipă nu câştigă, antrenorul suferă. Iar când pierzi mai multe meciuri la rând, suferi şi mai mult. În aceste situaţii, tehnicianul este cel mai prejudiciat.

Directorul sportiv Sanllehi m-a anunţat (n.red. - despre demitere), şi el era trist. Eram uniţi în acest proiect", a mai spus Unai Emery, despre ultimele luni pe banca celor de la Arsenal.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici