Rafael Nadal a abandonat în sferturile turneului de la Australian Open 2018, în faţa lui Marin Cilic: Există viaţă şi după tenis, e dificil să joci pe o astfel de suprafaţă

Rafael Nadal, liderul mondial, a ratat calificarea în semifinalele turneului de la Australian Open, după ce a abandonat, marţi, în partida cu jucătorul croat Marin Cilic, cap de serie numărul 6 şi locul 6 ATP.

1162 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal a abandonat în sferturile turneului de la Australian Open 2018, în faţa lui Marin Cilic: Există viaţă şi după tenis, e dificil să joci pe o astfel de suprafaţă

Rafael Nadal a abandonat în sferturile turneului de la Australian Open, în faţa lui Marin Cilic

Finalist la ediţia de anul trecut, Nadal a abandonat în setul decisiv, în care adversarul său se afla la conducere, scor 3-6, 6-3, 6-7 (5), 6-2, 2-0, din cauza unor dureri la coapsa piciorului drept.

Este doar al doilea abandon al lui Rafael Nadal, în 264 de meciuri jucate la turneele de Grand Slam. Prima oară, el s-a retras în 2010, în aceeaşi fază a turneului de la Melbourne, în faţa lui Andy Murray.

Chiar şi aşa, spaniolul va rămâne lider mondial indiferent de ce se va întâmpla până la finalul turneului. Roger Federer se va apropia, însă, la doar 155 de puncte de primul loc ATP, dacă îşi va apăra titlul în Australia.

"Amândoi am făcut un meci extraordinar şi îmi pare extrem de rău pentru Rafa. El dă întotdeauna tot ce are mai bun şi este neplăcut pentru să încheie turneul într-un asemenea mod. Eu am jucat mai bine spre finalul meciului. Cred că am avut o mulţime de şanse de-a lungul întâlnirii, dar Rafa a dat un răspuns pe măsură, cu lovituri bune şi un serviciu la fel de bun, în momentele critice. După tie-break, mi-am propus să-mi ridic nivelul jocului, să servesc mai bine, iar atunci am început să simt foarte bine ,omgea", a declarat Marin Cilic, după calificarea în semifinale.

Croatul îl va întâlni, în penultimul act al competiţiei, pe britanicul Kyle Edmund, locul 49 ATP, care a trecut de bulgarul Grigor Dimitrov, locul 3 ATP, scor 6-4, 3-6, 6-3, 6-4.

"A avut un parcurs fantastic, iar astăzi a făcut un meci extraordinar. Kyle loveşte foarte bine, aşa că trebuie să am iniţiativa şi să îmi fac jocul", a adăugat Cilic.

Liderul mondial Rafael Nadal a explicat de unde au început problemele, din cauza cărora a abandonat în sferturi la Australian Open, apoi a atins o temă sensibilă pentru fanii săi, vorbind despre viaţa de după tenis.

"Am început să simt muşchiul obosit în setul al treilea, dar am jucat normal. Apoi, în setul al patrulea, la o scurtă, am simţit ceva. Am crezut că s-a întâmplat ceva, dar n-am realizat cât de rău este. Trebuie să accept situaţia, nu ştiu exact ce muşchi este afectat. Mâine voi face mai multe teste şi voi afla cu exactitate. Organizatorii ar trebui să se gândească la sănătatea jucătorilor, mulţi dintre noi se accidentează. Există viaţă şi după tenis, e dificil să joci pe o astfel de suprafaţă", a transmis spaniolul.

Nadal a ratat calificarea în semifinalele turneului de la Australian Open, după ce a abandonat, marţi, în partida cu jucătorul croat Marin Cilic, cap de serie numărul 6 şi locul 6 ATP.

Finalist la ediţia de anul trecut, spaniolul a abandonat în setul decisiv, în care adversarul său se afla la conducere, scor 3-6, 6-3, 6-7 (5), 6-2, 2-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici