Rashid Ramzi, depistat pozitiv, rămâne fără medalia olimpică de aur la 1.500 metri

Sportivul Rashid Ramzi, din Bahrain, este nevoit să predea medalia olimpică de aur în proba de 1.500 metri deoarece a fost depistat pozitiv cu EPO-Cera, a anunţat, miercuri, secretarul comitetului olimpic de la Manama, Ahmed Ben Hamad Al-Khalifa.

12 afișări
Imaginea articolului Rashid Ramzi, depistat pozitiv, rămâne fără medalia olimpică de aur la 1.500 metri

Rashid Ramzi, depistat pozitiv, rămâne fără medalia olimpică de aur la 1.500 metri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Comitetul Olimpic din Bahrain a primit o notificare din partea Comisiei de Disciplină a Comitetului Olimpic Internaţional (CIO) privind retragerea medaliei de aur a lui Rashid Ramzi, câştigător al probei de 1.500 metri la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008. Comitetul va trebui să predea medalia cât mai repede posibil", a declarat responsabilul din Bahrain.

Ramzi, fost sportiv marocan care a evoluat la Beijing pentru Bahrain, s-a impus în faţa kenyanului Azbel Kiprop şi a neo-zeelandezului Nicholas Willis, care vor primi astfel medaliile de aur, respectiv argint. Francezul Medhi Baala, ocupantul locului 4, va primi medalia de bronz.

Rashid Ramzi este unul dintre cei cinci sportivi participanţi la JO care au fost depistaţi pozitiv în urma analizelor efectuate de CIO.

CIO a decis să reanalizeze toate eşantioanele sanguine de la JO, după punerea la punct a unui test de detectare a Cera, produs găsit prima oară la Turul Franţei 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici