Reacţii la moartea fostului fotbalist german Franz Beckenbauer

Franz Beckenbauer, unul dintre cei mai mari fotbalişti ai Germaniei, care a fost căpitanul echipei la câştigarea Cupei Mondiale în 1974 şi a câştigat din nou turneul ca antrenor în 1990, a murit duminică la vârsta de 78 de ani, a anunţat luni familia sa într-un comunicat.

1239 afișări
Imaginea articolului Reacţii la moartea fostului fotbalist german Franz Beckenbauer

Lumea internaţională a fotbalului a reacţionat imediat la aflarea veştii morţii sale.

Cancelarul german Olaf Scholz

"Câştigător al Cupei Mondiale ca jucător şi antrenor, Franz Beckenbauer a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti din Germania şi pentru mulţi "der Kaiser", de asemenea, datorită entuziasmului pe care l-a creat pentru fotbalul german pentru generaţii întregi. Ne va lipsi. Gândurile mele se îndreaptă către familia şi prietenii săi."

Bayern Munchen

"Lumea lui FC Bayern nu mai este ceea ce a fost - brusc mai întunecată, mai liniştită, mai săracă. Campionii germani sunt în doliu pentru Franz Beckenbauer, unicul "Kaiser", fără de care FC Bayern nu ar fi devenit clubul care este astăzi."

UEFA

"Franz Beckenbauer, unul dintre cei mai mari fii ai fotbalului european, a încetat din viaţă la vârsta de 78 de ani. 'Der Kaiser' a fost un jucător extraordinar, un antrenor de succes şi un comentator popular care a modelat fotbalul german ca nimeni altul."

Federaţia Germană de Fotbal (DFB)

"Federaţia Germană de Fotbal (DFB) deplânge pierderea lui Franz Beckenbauer. Căpitanul de onoare al echipei naţionale a murit duminica trecută, la vârsta de 78 de ani.

Franz Beckenbauer a influenţat fotbalul din Germania ca nimeni altul. Alături de brazilianul Mario Zagallo şi de francezul Didier Deschamps, Beckenbauer este una dintre cele trei persoane care au câştigat Cupa Mondială ca jucător (1974) şi ca antrenor (1990)."

Bernd Neuendorf, Preşedintele DFB

"Moartea lui Franz Beckenbauer marchează un moment de cotitură. Cu profund respect şi recunoştinţă privim munca sa de o viaţă. Prin dispariţia sa pierdem un jucător unic şi un om bun. Der Kaiser a fost unul dintre cei mai buni jucători pe care sportul i-a văzut vreodată."

Bundesliga Germană

"Familia Bundesligii este devastată la aflarea veştii morţii lui Franz Beckenbauer. Un adevărat simbol, atunci, acum şi întotdeauna. RIP, Der Kaiser".

Liga Germană de Fotbal (DFL)

"Plângem pierderea unei legende a fotbalului mondial. Odihneşte-te în pace, Franz Beckenbauer."

Premier League

"Suntem profund îndureraţi de moartea lui Franz Beckenbauer, unul dintre cei mai mari jucători de fotbal din toate timpurile.

Câştigător al Cupei Mondiale atât ca jucător, cât şi ca antrenor, "Der Kaiser" a fost pe cât de elegant, pe atât de dominant.

El va rămâne pentru totdeauna în memoria noastră"

Borussia Dortmund

"Borussia Dortmund deplânge pierderea unui mare fotbalist german. Odihneşte-te în pace, Franz Beckenbauer. 'Kaiserul' va fi în memoria noastră pentru totdeauna. Gândurile noastre sunt alături de familia sa şi de toţi cei dragi lui."

Bayer 04 Leverkusen

"Unul dintre cei mai mari fotbalişti ai Germaniei a încetat din viaţă. Gândurile noastre sunt alături de familia lui Franz Beckenbauer, de prietenii săi şi de toţi cei care l-au însoţit. Sincerele noastre condoleanţe".

Peter Shilton, fost portar al Angliei

"Foarte trist să aflu că marele @beckenbauer a încetat din viaţă din păcate. A fost un jucător fantastic care a atins statutul de jucător de clasă mondială @FIFAWorldCup RIP #Legend"

Lothar Matthaeus, fostul căpitan al Germaniei şi câştigător al Cupei Mondiale din 1990

"Şocul este profund, chiar dacă ştiam că Franz nu se simte bine. Moartea lui este o pierdere pentru fotbal şi pentru întreaga Germanie. A fost unul dintre cei mai mari ca jucători şi antrenori, dar şi o personalitate în afara terenului. Franz a fost o personalitate remarcabilă nu doar în fotbal şi s-a bucurat de recunoaştere la nivel mondial. Toţi cei care l-au cunoscut ştiu ce persoană minunată şi generoasă a fost Franz"

Thomas Bach, Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional (IOC)

"Am aflat cu mare tristeţe despre moartea lui Franz Beckenbauer. A fost o legendă sportivă mult dincolo de fotbal. Pentru mine personal, a fost un prieten apropiat şi loial timp de peste patru decenii, o persoană pe care te puteai baza întotdeauna."

Real Madrid

"Real Madrid C. F., preşedintele clubului şi Consiliul de Administraţie al acestuia sunt profund întristaţi de moartea lui Franz Beckenbauer, una dintre cele mai mari legende ale fotbalului european şi mondial.

Real Madrid doreşte să transmită condoleanţe şi îşi exprimă afecţiunea faţă de familia sa, colegii săi de echipă, cluburile sale şi toţi cei dragi lui."

Barcelona

"FC Barcelona transmite condoleanţe pentru trecerea în nefiinţă a lui Franz Beckenbauer, legenda fotbalului mondial, care ne-a părăsit astăzi, la vârsta de 78 de ani. Odihneşte-te în pace".

Inter Milano

"A întruchipat clasa şi fair-play-ul şi va rămâne o legendă a fotbalului mondial. Clubul şi întregul univers nerazzurri se alătură în doliu la trecerea în nefiinţă a lui Franz Beckenbauer"

Gary Lineker, fost atacant al Angliei

"Îmi pare foarte rău să aud că Franz Beckenbauer a murit. Unul dintre cei mai mari jucători absolut ai jocului nostru. Der Kaiser a fost cel mai frumos dintre fotbaliştii care a câştigat totul cu graţie şi farmec. RIP."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici