Ridzi: Federaţiile sunt vinovate de rezultatele slabe obţinute de sportul românesc

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, susţine că federaţiile sunt vinovate de rezultatele slabe obţinute de sportul românesc în ultima perioadă, şi nu ministerul.

21 afișări
Imaginea articolului Ridzi: Federaţiile sunt vinovate de rezultatele slabe obţinute de sportul românesc

Ridzi: Federaţiile sunt vinovate de rezultatele slabe obţinute de sportul românesc (Imagine: Mediafax Foto)

"De rezultatele din ce în ce mai slabe nu este responsabil MTS sau nu era Agenţia Naţională pentru Sport. Cred că trebuie să clarificăm un fapt, şi acela că federaţiile de specialitate sunt cele responsabile de pregătirea sportivilor de performanţă, de modul cum selectează sportivii, de participarea unor sportivi la campionate europene, mondiale, sunt cei care primesc resursele fiunanciare din partea MTS", a afirmat Ridzi, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

Ea susţine că federaţiile trebuie să îşi asume şi eşecul în aceeaşi măsură în care îşi asumă succesul şi să nu dea vina pe cei care nu sunt vinovaţi.

Monica Iacob Ridzi crede că, dacă lucrurile nu se vor schimba în viitorul apropiat, atunci România riscă să aibă la Olimpiada din 2012 de la Londra rezultate mai slabe decât cele de la Beijing.

“Dacă acum nu facem ceva, la Olimpiada de la Londra vom vorbi de rezultate mai slabe decât la Beijing, unde am avut cele mai slabe rezutlate din istoria sportului românesc. E un semnal de alarmă pe care l-am tras cu toţii”, a precizat Ridzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici