Robert Glinţă, calificat în finala probei de 100 m spate, la Mondialul în bazin scurt de la Abu Dhabi

Prima zi a Campionatului Mondial de înot în bazin scurt de la Abu Dhabi, care se desfăşoară în perioada 16-21 decembrie, a dus şi primul rezultat important pentru delegaţia României, prin înotătorul Robert Glinţă, care s-a calificat în finala probei de 100 m spate.

164 afișări
Imaginea articolului Robert Glinţă, calificat în finala probei de 100 m spate, la Mondialul în bazin scurt de la Abu Dhabi

Robert Glinţă, calificat în finala probei de 100 m spate, la Mondialul în bazin scurt de la Abu Dhabi

Joi după-amiaza, în prima semifinală a probei de 100m spate, sportivul român Robert Glinţă a încheiat cele patru lungimi de bazin cu timpul de 50.21 secunde şi şi-a câştigat dreptul de a evolua în ultimul act al probei.

Finala probei de 100 m spate este programată vineri, 17 decembrie 2021, în incinta Etihad Arena, de la ora 16:07.

Robert Glinţă (24 ani) s-a calificat în semifinalele probei, joi dimineaţa, trecând de seria a cincea, cu timpul de 50.83 secunde, al optulea al calificărilor.

În superba Etihad Arena, alţi doi români au evoluat în calificări: David Popovici, la 400 m liber, şi Alexandra Dobrin, la 400 m individual mixt.

În seriile de la 400 m liber, David Popovici a oprit cronometrul al 3:46.08, nereuşind calificarea în semifinale, el concentrându-se acum la următoarea probă la care va concura în Emiratele Arabe Unite, cea de 200 m liber.

Tot joi dimineaţa, Alexandra Dobrin, la 400 m individual mixt, a terminat cursa din serii cu timpul de 4:47.99 şi şi-a încheiat evoluţia în această probă.


Programul sportivilor români la cea de-a 15-a ediţie a FINA World Swimming Championships în bazin scurt (25m):

Delegaţia României a ajuns luni seara la Abu Dhabi, iar marţi, 14 decembrie, sportivii noştri au luat primul contact cu Etihad Arena.

David Popovici, Robert Glinţă, George-Alexandru Stoica-Constantin, Alexandra Dobrin şi Bianca Costea sunt cei cinci sportivi care vor reprezenta România la competiţia din Emiratele Arabe Unite, iar probele în care vor concura sunt următoarele:

Robert Glinţă – 50 m spate, 100 m spate;
David Popovici – 200 m liber, 400 m liber;
George-Alexandru Stoica-Constantin - 50 m liber, 100 m liber;
Bianca Costea - 50 m liber, 100 m liber;
Alexandra Dobrin – 200 m fluture, 200 m individual mixt, 400 m individual mixt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici