România, din nou campioană europeană la sabie pe echipe

  • Echipa masculină de juniori a României şi-a păstrat titlul de campioană europeană la sabie pe echipe.
  • Tricolorii au câştigat joi seara aurul european al probei în competiţia de la Napoli.
  • Aceştia erau campioni în exerciţiu, după titlul obţinut în 2023, la Tallinn.
269 afișări
Imaginea articolului România, din nou campioană europeană la sabie pe echipe

Sursa foto: Facebook Federaţia Română de Scrimă

În aceaşi componenţă ca în 2023, cu Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Mihnea Enache şi Radu Niţu, România s-a impus din nou la Campionatul European de Scrimă pentru cadeţi şi juniori – Napoli 2024.

Echipa României a intrat în competiţie direct în optimi, unde a zdrobit echipa Ţărilor de Jos, cu 45-12. România a câştigat apoi detaşat meciul din sferturi, cu Germania (45-27) şi înfruntarea din semifinale cu Spania (45-28).

În ultimul act, tricolorii au dispus cu 45-36 de Franţa într-o finală începută slab. Franţa a condus cu 15-4 după primele trei relee, apoi Vlad Covaliu l-a învins cu 9-5 pe Remi Garrigue, Radu Niţu a dispus cu 12-4 de Tom Couderc, iar Casian Cîdu a câştigat cu 5-1 la Benjamin Ducerf, scorul devenind 30-25 pentru România.

Pe final, Vlad, Casian şi Radu nu au mai cedat şi s-au impus la o diferenţă de 9 puncte, iar România a devenit pentru a doua oară consecutiv campioana Europei la sabie masculin echipe juniori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sabie,
campioni,
napoli

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici