România este singura ţară în care executarea este împărţită între mai mulţi agenţi de executare

Conducerea Uniunii Internaţionale a Executorilor Judecătoreşti şi Ofiţerilor Judiciari (UIEJOJ) a arătat, miercuri, la Bucureşti, că România este singura ţară în care există mai multe categorii de instituţii care practică activitatea de executare judecătorească.

1 afișare

Participanţii la lucrările Consiliului UIEJOJ au mai arătat că se doreşte armonizareastatutului executorilor judecătoreştila nivelul Uniunii Europene, pentru că ar crea avantajul în aplicarea actelor judiciare, ceea ce crează securitatea lumii economice. În opinia acestora, în toate ţările sistemul trebuie să fie acelaşi, pentru că diferenţele crează un mediu economic nesigur.

"Suntem de acord cu UniuneaExecutorilor din România,care luptă pentru reprezentareaacestui organism.Marele pericol este crearea unui sistem privat de executori judecătoreşti. În momentul în care există persoane care se află în serviciul unei anumite entităţi, nu mai suntem independenţi. Este foarte periculos pentru un stat de drept unitar, democratic să existe un astfel de sistem privat", a spusvicepreşedintele UIEJOJ, Leo Netten.

Conducerea Uniunii Internaţionale a Executorilor Judecătoreşti a fost de acord cu faptul că România a evoluat mult şi este un exemplu pentru alte ţări ale Uniunii Europene.

Preşedintele UIEJOJ, Jacques Isnard,a apreciat că organizarea la Bucureşti a Consiliului Permanent al Uniunii Internaţionale a Executorilor Judecătoreşti şi Ofiţerilor Judiciari este un compliment pentru activitatea Uniunii din România, care în cinci ani a reuşit să facă progrese extraordinare.

Evenimentul este organizat la Bucureşti de structura care gestionează la nivel mondial destinele executării silite, prin reprezentantul pe care România îl are în conducerea organizaţiei, executor judecătoresc Adrian Stoica.

La Consiliul UIEJOJ, cea mai înaltă autoritate la nivelul organizaţiei după congresul internaţional,organizat în perioada 9-11 mai, la Bucureşti, participă 29 de state din Europa,Statele Unite ale Americiişi Canada. Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, va fi prezent, joi, la lucrările Consiliului.

(Serviciul AUDIO al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie înregistrarea declaraţiilor făcute de preşedintele şi vicepreşedintele UIEJOJ, Jacques Isnard şi Leo Netten. Pentru a beneficia de acest serviciu puteţi accesa link-ul Mediafax audio de pe pagina de internet a agenţiei sau direct adresa de internethttp://audio.mediafax.ro.)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici