România învinge Olanda, cu scorul de 1-0, şi rămâne liderul grupei G

Echipa naţională de fotbal a României a învins, sâmbătă, la Constanţa, cu scorul de 1-0 (0-0), selecţionata Olandei, într-un meci din preliminariile Campionatului European din 2008 şi rămâne lider în grupa G, cu 23 de puncte.

2 afișări
Imaginea articolului România învinge Olanda, cu scorul de 1-0, şi rămâne liderul grupei G

ROMÂNIA ÎNVINGE OLANDA, CU SCORUL DE 1-0, ŞI RĂMÂNE LIDERUL GRUPEI G

Golul victoriei României a fost înscris de Dorin Goian, în minutul 71. Cristian Chivu a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, Paul Codrea a reluat cu capul spre poartă, Stekelenburg a respins, însă doar până la Goian, care a înscris, cu latul, de lângă Mathijsen.

În minutul 90+3, la o lovitură liberă din preajma careului României, executată de Seedorf, mingea a trecut printre mai mulţi jucători şi se îndrepta spre poartă, Goian respingând din cădere, în bara din dreapta porţii lui Lobonţ.

România: 1. Lobonţ - 2. Ogăraru, 4. Tamaş, 15. D. Goian, 3. Raţ - 6. Codrea, 8. Ov. Petre, 5. Chivu - 16. Nicoliţă, 9. Marica (21. D. Niculae '71), 10. Mutu. Antrenor: Victor Piţurcă.

Olanda: 1. Stekelenburg - 2. Heitinga (12. Jaliens '68), 3. Ooijer (17. Koevermans '85), 4. Mathijsen, 5. Bouma - 10. Seedorf, 6. De Zeeuw, 8. Van Bronckhorst - 7. Van der Vaart, 9. Van Nistelrooy, 18. Robben (11. Babel '78). Antrenor: Marco van Basten.

Cartonaşe galbene: Ogăraru '75, Tamaş '80, Mutu '87, Nicoliţă '90, Codrea '90+2 / Van Nistelrooy '65, Mathijsen '66, Van Bronckhorst '74

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Grecia condusă la centru de Kyros Vassaras, ajutat de asistenţii Dimitrios Bozatsidis şi Dimitrios Saraidaris. Arbitru de rezervă fiind Georgios Kasnaferis.

Delegat UEFA a fost danezul Jan Damgaard, iar observator pentru arbitraj germanul Volker Roth.

În minutul 3 al întâlnirii, copertina băncii de rezerve a Olandei s-a prăbuşit, din cauza vântului, provocând câteva secunde de panică printre jucătorii de rezervă şi membrii staff-ului batav. Vântul puternic a doborât copertina şi i-a lăsat pe olandezi în ploaie, însă situaţia a fost remediată rapid de organizatori. Câţiva oameni de ordine au intervenit şi au montat la loc copertina, doi dintre ei susţinând apoi copertinele pentru a evita un nou incident similar.

La meci au asistat, printre alţii, preşedintele Traian Băsescu, conducerea FRF, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, acţionarul dinamovist Vasile Turcu, fostul impresar Ioan Becali şi managerul clubului Chelsea, Avram Grant. De asemenea, în tribună a fost prezent fundaşul Cosmin Contra (Getafe), accidentat. Întrebat dacă ar fi fost mai bine ca meciul să se joace în oraşul său natal, Timişoara, Contra a spus: ""Era mai nasol dacă jucam acolo, mă ofticam că nu pot să joc".

În minutul 6, unul dintre arbitrii asistenţi a schimbat steagul.

La meci au asistat 13.000 spectatori, între care o mie de suporteri olandezi.

Imnurile de stat ale României şi Olandei au fost intonate de doi tenori, Călin Brădescu şi Cătălin Mustaţă.

În urma cartonaşelor galbene primite în meciul cu Olanda, Adrian Mutu şi Bănel Nicoliţă sunt suspendaţi pentru partida cu Luxemburg, care va avea loc miercuri.

Şi doi jucători olandezi vor fi suspendaţi pentru următorul meci din preliminarii după ce au fost avertizaţi la Constanţa, Ruud Van Nistelrooy şi Giovani Van Bronckhorst urmând să rateze întâlnirea cu Slovenia.

În minutul 90, copertinele ambelor bănci de rezerve au fost din nou doborâte de vânt. Doar olandezii au ridicat-o, însă, pentru a se adăposti de ploaie, cea de la banca României rămânând prăbuşită pe pistă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici