România va întâlni Polonia, Suedia, Muntenegru, Turcia şi Georgia în preliminariile CE-2010

Naţionala de handbal masculin a României va întâlni în grupa 1 preliminară a Campionatului European din 2010 (Austria), echipele Poloniei, Suediei, Muntenegrului, Turciei şi Georgiei, conform tragerii la sorţi, de la Viena, care a certificat noul format al calificărilor implementat de EHF.

27 afișări
Imaginea articolului România va întâlni Polonia, Suedia, Muntenegru, Turcia şi Georgia în preliminariile CE-2010

România va întâlni Polonia, Suedia, Muntenegru, Turcia şi Georgia în preliminariile CE-2010 (Imagine: Mediafax Foto)

La turneul final, la care vor participa 16 echipe, sunt calificate direct doar Austria, în calitate de naţiune organizatoare, şi campioana europeană en-titre, Danemarca.

Calificările se vor disputa cu participarea a 38 de echipe naţionale, care sunt împărţite în 7 grupe, din care trei conţin câte 6 echipe, iar celelalte patru câte 5 echipe. Din fiecare grupă se vor califica la turneul final primele două clasate.

La tragerea la sorţi, naţionala României a făcut parte din urna a treia valorică, alături de echipele Slovaciei, Elveţiei, Portugaliei, Belarus, Lituaniei şi Macedoniei. Naţionala antrenată de Aihan Omer nu a fost prea norocoasă la tragerea la sorţi, având de luptat cu aceeaşi adversară din play-off-ul Campionatului Mondial din 2009, Muntenegru, cu Suedia, care a scos România din lupta pentru calificarea la CE din 2008, competiţie la care nordicii au ocupat locul cinci, dar şi cu Polonia (locul 7 la CE din acest an), vicecampioană mondială.

Grupa 1: Polonia, Suedia, România, Muntenegru, Turcia, Georgia

Grupa 2: Rusia, Serbia, Elveţia, Bosnia, Italia, Insulele Feroe

Grupa 3: Islanda, Norvegia, Macedonia, Estonia, Belgia, Republica Moldova

Grupa 4: Croaţia, Ungaria, Slovacia, Grecia, Finlanda

Grupa 5: Germania, Slovenia, Belarus, Israel, Bulgaria

Grupa 6: Franţa, Cehia, Portugalia, Letonia, Luxemburg

Grupa 7: Spania, Ucraina, Lituania, Olanda, Cipru

Turneul final al Campionatului European va avea loc între 19 şi 31 ianuarie 2010, în oraşele Viena, Innsbruck, Graz, Linz şi Wiener Neustadt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici