Rossi, acuzat de evaziune fiscală

Fiscul italian reclamă de la pilotul de motociclism Valentino Rossi, în cazul căruia a sesizat Parchetul, 112 milioane de euro, sumă ce include şi dobânzile şi penalităţile acumulate din 2004 până în prezent, după ce timp de cinci ani sportivul nu a declarat o parte din venituri, informează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Rossi, acuzat de evaziune fiscală

Rossi, dator la fiscul italian

Serviciul de Impozite din Pesaro nu a confirmat, dar nici nu a dezminţit că ar fi sesizat Parchetul în cazul lui Rossi, dar informaţia a fost dată drept "sigură" de agenţia Ansa şi a apărut în toate jurnalele televizate din Italia.

La o zi după dezvăluirile potrivit cărora Rossi a omis să declare 60 de milioane de euro câştigaţi în perioada 2000-2004, presa italiană a detaliat sumele pe care i le reclamă fiscul sportivului: 43,7 milioane de euro ca evaziune fiscală, bani cărora li se adaugă dobânzile şi penalităţile, ajungându-se la un total de 112 milioane de euro.

Rossi riscă o condamnare la închisoare în urma acestui caz.

Pilotul în vârstă de 28 de ani, care şi-a mutat domiciliul în Marea Britanie în anul 2000, nu ar fi declarat o mare parte a veniturilor obţinute din activităţi prestate în Italia, mai ales din publicitate.

Septuplu campion mondial la motociclism viteză, Valentino Rossi este unicul campion din istorie care a câştigat titlul mondial la patru clase diferite: 125 cc, 250cc, 500 cc şi MotoGP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici