S-a încheiat a doua etapă a grupelor la ATP Cup. Iată cine a ieşit victorios

Daniil Medvedev, numărul doi mondial, l-a dominat clar pe australianul Alex de Minaur şi a ajutat Rusia, neînvinsă, să îşi apropie o semifinală la ATP Cup, în timp ce Germania, Italia şi Canada au obţinut, de asemenea, victorii, marţi, la Sydney.

1174 afișări
Imaginea articolului S-a încheiat a doua etapă a grupelor la ATP Cup. Iată cine a ieşit victorios

S-a încheiat a doua etapă a grupelor la ATP Cup. Iată echipele victorioase

Prestaţia fără cusur a lui Medvedev în victoria sa cu 6-4, 6-2, în faţa lui De Minaur, a fost răspunsul perfect la înfrângerea uimitoare suferită duminică în partida cu francezul Ugo Humbert şi a eliminat orice îndoială cu privire la pregătirea sa pentru Australian Open, din această lună.

După ce Roman Safiullin a trecut cu 7-6(6), 6-4 de James Duckworth, pentru a oferi Rusiei un avantaj de 1-0, Medvedev a trecut în viteză de primul set împotriva lui De Minaur, ca mai apoi să conducă cu 5-0 în al doilea şi să obţină în final calificarea.

„Luptăm atunci când jucăm pentru ţara noastră, până la ultimul punct. Nu m-am simţit prea bine înainte de meci, aşa că am luat nişte calmante înainte de a ieşi pe teren", a declarat Medvedev, după partidă, citat de Reuters.

Mă bucur foarte mult pentru Roman, a câştigat fiecare meci pe care l-a jucat până acum. I-am urmărit meciul din această seară din vestiar. Îl cunosc de când avea 10 ani, a avut o carieră bună la juniori şi a fost ghinionist cu accidentările.”

Britanicul Dan Evans şi-a continuat startul perfect de sezon cu o victorie cu 6-4, 6-4 în faţa lui Denis Shapovalov, dar Felix Auger-Aliassime a egalat pentru Canada în Grupa C, după ce a trecut de Cameron Norrie.

Auger-Aliassime, numărul 11 mondial, a încheiat un set inaugural de 70 de minute, câştigând tie-break-ul. I-a luat apoi lui Norrie două game-uri pe serviciul acestuia, în setul al doilea, pentru a oferi Canadei prima victorie în Cupa ATP şi pentru aduce confruntarea în meciul decisiv de dublu, câştigat tot de canadieni.

Auger-Aliassime şi Shapovalov au învins în meciul decisiv cuplul Muraj/Salisbury cu 6-4, 6-1.

„Sunt mulţumit de victorie", a declarat Auger-Aliassime. „Mă bucur că menţin echipa în viaţă, dar munca nu s-a terminat".

Anterior, numărul trei mondial Alexander Zverev l-a învins pe americanul Taylor Fritz, cu 6-4, 6-4, pentru a menţine în viaţă speranţele Germaniei la semifinale, în timp ce Matteo Berrettini a propulsat Italia spre o victorie cu 3-0, împotriva Franţei.

După ce Jan-Lennard Struff a supravieţuit celor 34 de aşi din partea lui John Isner, pentru a se impune cu 7-6(7), 4-6, 7-5, Zverev a făcut câte un break în deschiderea fiecărui set jucat împotriva lui Fritz şi a profitat pe final de o a şasea minge de meci, pentru a asigura victoria Germaniei în Grupa C, în faţa Statelor Unite.

Această victorie a dus Germania, care a pierdut în faţa Marii Britanii în meciul de debut, la 1-1 în grupă, înainte de a întâlni joi Canada.

Până la ultima minge am jucat un tenis de un nivel bun pentru al doilea meu meci al anului. A fost foarte intens şi cu lovituri dure", a declarat Zverev, care va lupta pentru glorie la Australian Open, în perioada 17-30 ianuarie.

„Cel mai important lucru este că echipa Germaniei a câştigat şi ne-am oferit o şansă de a ne califica în semifinale".

Italianul Berrettini, numărul şapte mondial, a trecut de Humbert cu 6-4, 7-6(6) în Grupa B, după ce Jannik Sinner l-a învins pe Arthur Rinderknech cu 6-3, 7-6(3).

După succesul în faţa lui Medvedev, Humbert a ameninţat cu o nouă surpriză, după ce a forţat un tiebreak în setul al doilea, dar Berrettini a dominat cu serviciul şi a obţinut calificarea pentru Italia.

„A fost un meci foarte greu, mai ales în aceste condiţii. Are un serviciu foarte bun, un jucător complicat", a declarat Berrettini. „A trebuit să joc cel mai bun tenis al meu în momentele importante pentru a câştiga meciul. Sunt foarte mulţumit de performanţa mea", a mai spus sportivul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici