NEWS ALERT   S-a mai dus o legendă a fotbalului. Regele Pele a murit la vârsta de 82 de ani

De trei ori campion mondial din partea naţionalei Braziliei, Pelé a fost internat timp de o lună pentru tratarea cancerului de colon. A murit joi, la vârsta de 82 de ani.

3463 afișări
Imaginea articolului S-a mai dus o legendă a fotbalului. Regele Pele a murit la vârsta de 82 de ani

Hepta

Pelé, regele brazilian al fotbalului care a câştigat un record de trei Cupe Mondiale şi a devenit una dintre cele mai importante personalităţi sportive ale secolului trecut, a murit joi. Avea 82 de ani.

Urmase tratament pentru cancer de colon din 2021 şi era internat în ultima lună cu multiple afecţiuni.

Managerul său Joe Fraga i-a confirmat moartea.

Considerat la scară largă drept unul dintre cei mai mari jucători de fotbal, Pelé a petrecut aproape două decenii încântând fanii şi uimind adversarii, fiind cel mai prolific marcator al jocului, cu clubul brazilian Santos şi echipa naţională a Braziliei, transmite AP

A dus Brazilia către culmile gloriei şi a devenit un ambasador global al sportului într-o călătorie care a început pe străzile statului Sao Paulo, unde şi-a început cariera de fotbal prin a se juca cu o şosetă umplută cu ziare sau cârpe.

Graţia, atletismul şi mişcările sale hipnotizante au fascinat jucătorii şi fanii. A avut un stil rapid şi fluid care a revoluţionat fotbalul. 

Pele este considerat cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, alături de rregretatul Diego Maradona, de Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo sunt menţionaţi alături de Pele.

A câştigat Cupa Mondială cu Brazilia în 1958, 1962 şi 1970.

În timpul Cupei Mondiale din Qatar. de pe contul de Instagram al lui Pelé au fost trimise numeroase mesaje. Într-o postare recentă, el a felicitat naţionala Argentinei a lui Lionel Messi pentru câştigarea celui de-al treilea titlu de Cupă Mondială şi a recunoscut performanţa strălucitoare a francezului Kylian Mbappé în finală, scrie Spiegel

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici