Şapte atleţi au fost depistaţi pozitiv la CM de la Moscova

Şapte sportivi au fost depistaţi pozitiv la Campionatele Mondiale de atletism de la Moscova, în această vară, unul singur dintre ei, ucraineanul Roman Avramenko, concurând într-o finală (aruncarea suliţei, locul 5), a anunţat federaţia internaţională de profil (IAAF).

102 afișări
Imaginea articolului Şapte atleţi au fost depistaţi pozitiv la CM de la Moscova

Şapte atleţi au fost depistaţi pozitiv la CM de la Moscova (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Avramenko a fost depistat pozitiv cu un steroid, dehidroclorometiltestosteron.

Acelaşi produs dopant a fost găsit şi în urina sportivei Elena Ribakova (Turkmenistan, locul 6 în a treia serie la 200 de metri feminin).

Testele au relevat şi trei cazuri de utilizare de EPO: iranianul Ebrahim Rahimian (locul 52 în proba de 20 km marş), guatemalezul Jeremis Saloj (locul 33 la maraton) şi kazahul Ayman Kozhahmetova. Sportivul din Kazahstan, locul 27 în proba de 20 de kilometri marş, a recurs şi la testosteron exogen.

De asemenea, sprinterul afgan Massoud Azizi, locul 8 în seria a 4-a preliminară la 100 de metri masculin, a fost depistat pozitiv cu nandrolon, iar atleta ucraineană Elizaveta Brizgina (poziţia 5 în prima semifinală a probei de 200 de metri) s-a dopat cu drostanolon.

"Toţi sportivii în cauză au fost deja sancţionaţi sau suspendaţi provizoriu. În total, 538 de sportivi au făcut obiectul unui control de urină în timpul competiţiei şi 132 înainte de competiţie", a precizat IAAF.

Toate eşantioanele vor fi păstrate în vederea unor eventuale noi analize, în funcţie de progresele din lupta antidoping.

În plus, IAAF a menţionat că 1919 eşantioane de sânge au fost prelevate cu ocazia Campionatelor Mondiale, pentru paşapoartele biologice ale sportivilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici