Şapte jucători ai echipei de rugby Dinamo, suspendaţi cel puţin şapte etape

Comisia de Disciplină a FRR a decis ca şase jucători ai echipei Dinamo să nu mai evolueze în următoarele şapte etape şi să fie amendaţi cu 600 de lei iar un altul, Darie Curea, a primit zece runde suspendare şi o penalizare de 1.000 de lei, după incidentele de la partida cu RCJ Farul.

294 afișări
Imaginea articolului Şapte jucători ai echipei de rugby Dinamo, suspendaţi cel puţin şapte etape

Şapte jucători ai echipei de rugby Dinamo, suspendaţi cel puţin şapte etape (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Clubul Dinamo nu va putea evolua în următoarele două etape pe stadionul propriu, având terenul suspendat după incidentele de la meciul cu Farul.

Jucătorii de la Dinamo care au primit şapte etape de suspendare şi 600 de lei amendă sunt: Valentin Calafeteanu, Costică Merşoiu, Nicolae Rus, Cosmin Raţiu, Stelian Burcea, Flavius Dobre. Motivarea deciziei pentru cei şase jucători a fost că aceştia au lovit cu pumnul.

Darie Curea, care a primit zece etape de suspendare şi o mie de lei amendă, a primit sancţiunea pentru lovire cu piciorul.

Antrenorul principal al echipei Dinamo, Daniel Neaga, a primit avertisment.

Comisia de Disciplină a FRR a sancţionat şi doi jucători de la Farul Constanţa. Bidzina Samkharadze a primit zece etape de suspendare şi o mie de lei amendă, în timp ce Georgi Kostasvili a fost sancţionat cu şapte etape de suspendare şi 600 de lei amendă.

Preşedintele clubului RCJ Farul, Cristian Zgabercea, a primit o sancţiune de 12 etape şi o amendă de 3.000 de lei.

Antrenorul secund al echipei Farul, Virgiliu Năstase, a primit un ultim avertisment din partea Comisiei de Disciplină a FRR.

În momentul când s-a aflat decizia, prim-vicepreşedintele clubului Dinamo, Mircea Copaci, s-a ridicat de pe scaun şi a spus: Prin această decizie campioana ultimillor doi ani în rugby-ul românesc a fost eliminată din competiţie.

Preşedintele clubului Farul, Cristian Zgabercea, i-a întrebat pe membrii comisiei ce se întâmpla dacă unul dintre rugbiştii Farului murea pe teren. "Primea tot zece etape suspendare?", s-a întrebat Zgabercea.

Preşedintele Comisiei de Disciplină, Alexandru Dumitru, a precizat că rezultatul meciului nu cade în atribuţiile comisiei pe care el o conduce ci în cele ale Comisiei de competiţii, dar conform regulamentului rezultatul ar trebui să fie în favoarea echipei Dinamo. "Conform regulamentuluui, la articolul 43.8, retragerea din teren a echipei, decizia ar trebui să fie pierderea meciului cu 5-0, fără punct de prezentare", a spus Dumitru.

Ambele echipe au anunţat că vor face vor face apel la deciziile Comisiei de Disciplină a Federaţiei Române de Rugbi.

Preşedintele FRR, Alin Petrache, a precizat că nu va tolera niciodată "golănisme" pe terenul de rugbi. "Sunt probleme inerente, dar avem regulamente, statute şi comisii, care au judecat. Trebuie să lăsăm nemulţumirile şi să ne apucăm să jucăm rugbi. Ambele echipe sunt vinovate, că doar nu s-au bătut singuri. Nu voi tolera niciodată ca aceste golănisme să se întâmple pe terenul de rugbi", a spus alin Petrache.

Partida Dinamo - Farul Constanţa, din cadrul ultimei etape a sezonului regulat, a fost întreruptă, sâmbătă, în minutul 6, la scorul de 3-0 în favoarea bucureştenilor, după ce oficialii grupării constănţene au decis retragerea echipei de pe teren din cauza violenţelor dintre jucători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici