Scandal sexual în fotbalul feminin din Australia. O fostă jucătoare denunţă hărţuirile şi abuzurile

  • Scandalul abuzurilor sexuale în fotbalul feminin se extinde din SUA în Australia.
  • Mai multe jucătoare au reclamat o cultură a toleranţei faţă de astfel de infracţiuni.
  • Lisa de Vanna, în vârstă de 36 de ani, care a evoluat ca atacant la Matildas, susţine că a suferit în repetate rânduri comportament de hărţuire din partea colegelor de echipă, atunci când era adolescentă.
399 afișări
Imaginea articolului Scandal sexual în fotbalul feminin din Australia. O fostă jucătoare denunţă hărţuirile şi abuzurile

Scandal sexual în fotbalul feminin din Australia. O fostă jucătoare denunţă hărţuirile şi abuzurile

„Am fost hărţuită sexual? Da. Am văzut lucruri care m-au făcut inconfortabil? Da”, a declarat fosta jucătoare pentru Daily Telegraph, ediţia de Sydney, după greva pe care fotbalul feminin a iniţiat-o în SUA, oprind meciurile, în semn de protest împotriva cazurilor de hărţuire sexuală.

De Vanna a păţit toate astea pe când evolua la Young Matildas, fără să existe consecinţe pentru persoanele vinovate.

Afirmaţiile sale au fost confirmate de fosta coechipieră Elissia Carnavas şi de fostul antrenor, Rose Garofano. Un alt fost fotbalist, Rhali Dobson, a spus că a suferit abuzuri când a intrat prima dată în fotbalul profesionist.

Asociaţia australiană de fotbal a negat că a ştiut de aceste acuzaţii şi a anunţat o anchetă independentă asupra plângerilor. "Fotbalul australian are o linie de toleranţă zero pentru orice conduită care încalcă valorile şi standardele care sunt cerute de oricine este implicat în acest sport", se arată într-o declaraţie.
Anul viitor, Australia şi Noua Zeelandă vor găzdui Cupa Mondială de fotbal feminin.

În ultima perioadă, au fost raportate cazuri de abuz şi în gimnastica şi hocheiul feminin. Şi Federaţia de înot a lansat, de asemenea, o anchetă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici