Scandalul sărutului: campioanele mondiale refuză să mai joace fotbal pentru naţionala Spaniei

Campioanele mondiale refuză să mai joace fotbal pentru naţionala Spaniei dacă preşedintele Federaţiei spaniole nu demisionează. Anunţul a fost făcut în urma scandalului provocat de preşedintele care a sărutat o jucătoare pe buze, fără a avea consimţământul acesteia, potrivit Sky News.

1339 afișări
Imaginea articolului Scandalul sărutului: campioanele mondiale refuză să mai joace fotbal pentru naţionala Spaniei

Fotbalistele spaniole, câştigătoare ale Cupei Mondiale, refuză să mai joace pentru naţională până când preşedintele Federaţiei nu demisionează. 56 de jucătoare, inclusiv toate cele 23 de jucătoare din echipa câştigătoare a Cupei Mondiale, au semnat o declaraţie prin care protestează.

Preşedintele Federaţiei de Fotbal din Spania, Luis Rubiales, a anunţat că nu va demisiona după ce a atins-o pe jucătoarea Jennifer Hermoso şi a sărutat-o pe buze în timpul ceremoniei de prezentare a trofeului. Jucătoarea a declarat că „în niciun moment" nu a fost de acord cu un sărut din partea lui Luis Rubiales.

Şeful Consiliului Sportului din Spania a cerut demiterea lui Rubiales şi a solicitat declanşarea unui eveniment de tipul „Me Too" în fotbalul spaniol.

Şi Guvernul spaniol a demarat o acţiune în justiţie pentru a-l suspenda pe Rubiales din funcţie, în timp ce şefa comisiei spaniole de fotbal feminin a demisionat în semn de protest.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici