Secretarul EHF: România poate organiza un CE de handbal. Minusurile sunt lipsa unei săli şi a infrastructurii

Secretarul general al EHF, Michael Wiederer, a declarat cu ocazia unei vizite la Bucureşti în cadrul căreia s-a întâlnit cu oficiali ai FRH, că România poate organiza un Campionat European de handbal, însă există şi minusuri precum lipsa unei săli şi a unei infrastructuri adecvate.

223 afișări
Imaginea articolului Secretarul EHF: România poate organiza un CE de handbal. Minusurile sunt lipsa unei săli şi a infrastructurii

Secretarul EHF: România poate organiza un CE de handbal, minusurile sunt lipsa unei săli şi a infrastructurii (Imagine: Mediafax Foto)

"România este recunoscută pentru forţa naţionalelor de junioare şi tineret, deci aş putea spune că sunteti în top pe harta handbalului european. Datorită popularităţii şi tradiţiei handbalului în această ţară, România poate organiza cu siguranţă un Campionat European. Sincer să fiu, există însă şi minusuri, lipsa unor săli şi a unei infrastructuri adecvate. Trebuie realizaţi paşi înainte în acest sens", a afirmat oficialul al Federaţiei Europene de Handbal (EHF).

Potrivit unui comunicat al Federaţiei Române de Handbal, dat publicităţii joi, austriacul Michael Wiederer s-a aflat în România pentru a inspecta mai multe săli de conferinţe şi hoteluri de cinci stele, având în vedere că la 14 noiembrie, Bucureştiul va găzdui, în premieră, Congresul Extraordinar al forului european şi conferinţa preşedinţilor forurilor naţionale de pe continent.

"Este un eveniment major, pentru că acest congres va trasa linia viitorului în handbalul european. Sunt bucuros că Federaţia Română de Handbal este gazda, este o dovadă a colaborării noastre excelente. Personal, cunosc mulţi foşti jucători români de top, inclusiv pe Alexandru Dedu, iar în calitate de oficial EHF urmăresc progresele înregistrate la nivelul echipelor femine de club", a adăugat oficialul austriac.

Michael Wiederer a fost însoţit de Vesna Lazici, responsabilă cu stategia de business în cadrul EHF, şi de Doru Simion, manager al Departamentului de transferuri şi activităţi adiţionale din cadrul EHF, în timp ce din partea României au participat la întrevedere preşedintele FRH, Alexandru Dedu, vicepreşedintele FRH Narcisa Lecuşanu, dar şi preşedintele COSR, Alin Petrache.

La rândul său, preşedintele FRH, Alexandru Dedu, a afirmat că România va candida cu siguranţă pentru organizarea unui eveniment major în momentul în care va fi construită în Bucureşti Sala Polivalentă promisă de autorităţi.

"Congresul din toamnă este, probabil, cel mai important eveniment din 2015 în handbalul european. Suntem mândri că forul continental s-a gândit la noi, este o dovadă că suntem un bun partener al EHF. Am dialogat şi despre posibila organizare a unui Campionat European în România în anii următori. În momentul în care vom avea contruită în Bucureşti acea tot promisă Sala Polivalentă, vom candida cu siguranţă pentru organizarea unui eveniment major", a explicat Dedu.

De asemenea, vicepreşedintele FRH, Narcisa Lecuşanu, a declarat că "ar fi ideal" ca în România să se organizeze, în 2017, un Turneu Final Four al Ligii Campionilor la handbal feminin, eveniment care ar reprezenta un factor decisiv pentru o potenţială candidatură a ţării noastre la organizarea unui Campionat European sau Mondial de senioare.

Referitor la construcţiei noii săli din Bucureşti, preşedintele COSR, Alin Petrache, a declarat că sprijină toate federaţiile naţionale care doresc să organizeze competiţii internaţionale. "Îmi doresc să se clarifice mai rapid cine şi când va construi o nouă Sală Polivalentă modernă în Bucuresti. Comitetul executiv al COSR sprijină toate federaţiile care doresc să organizeze competiţii internaţionale în anii 2016-2019. Avem nevoie să fim cunoscuţi în lume, să aducem în România evenimente frumoase. Suntem buni organizatori, oameni pricepuţi şi acest lucru va conta pe viitor dacă avem şi infrastructura", a menţionat Petrache.

Lucrările la construcţia Sălii Polivalente din cadrul Complexul Sportiv Naţional Lia Manoliu din Bucureşti nu au început. Cu o capacitate de 12.000 de locuri, sala ar urma să găzduiască CE de gimnastică, feminin şi masculin, din 2017.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici