Selecţionerul Adrian Vasile a anunţat lotul naţionalei de handbal feminin pentru turneul preolimpic

Adrian Vasile, selecţionerul reprezentativei feminine de handbal a României a anunţat miercuri lotul naţional de senioare convocat pentru perioada de pregătire centralizată din perioada 14-18 martie de la Bucureşti şi pentru turneul preolimpic din 18-21 martie.

188 afișări
Imaginea articolului Selecţionerul Adrian Vasile a anunţat lotul naţionalei de handbal feminin pentru turneul preolimpic

Sursa foto: Mediafaxfoto

După anunţarea lotului, Adrian Vasile a oferit un scurt interviu pentru site-ul Federaţiei Române de handbal, explicând printre altele care au fost criteriile care au stat la baza alegerilor sale şi ce aşteptări are de la echipa sa în următoarea perioadă.

Adrian Vasile apreciază că etapa de pregătire de la finalul lunii februarie a fost foarte importantă şi utilă pentru acest turneu preolimpic, considerând că plusul echipe României este unitatea de grup, dorinţa de victorie, responsabilitatea rezultatelor şi a numelui pe care România îl are în handbal.

„Cred că avem un mix de jucătoare cu experienţă şi jucătoare tinere care sunt obişnuite cu competiţia la nivel internaţional şi cu tot ce presupune stresul competiţiei la nivel înalt.” a opinat selecţionerul.

Referinduse la criteriile de selecţie, Adi Vasile afirmă că nu a fost uşor să alcătuiască lotul echipe naţionale pentru că, pe de o parte, sunt multe jucătoare de valoare în România şi, pe de altă parte, acest an foarte atipic a scos din ritm anumite echipe, mai ales pe cele care nu participă în competiţiile europene.

„Atât eu, cât şi staff-ul, am considerat că avem nevoie de un mix de jucătoare cu experienţă şi cu foame de rezultate foarte mare, care să conştientizeze foarte bine însemnătatea acestui turneu preolimpic şi a şansei de a merge la Tokyo. Aş spune că acest mix de jucătoare a stat la baza alegerilor pe care le-am făcut.” a mai explicat tehnicianul român

Lotul reprezentativei de handbal feminin a României pentru turneul preolimpic din 18-21 martie, are la bază jucătoare de la primele două clasate din Liga Florilor, CSM Bucureşti (5) şi CS Minaur Baia Mare (4), câte două handbaliste de la SCM Râmnicu Vâlcea, Rapid Bucureşti şi Gloria Bistriţa şi câte una de la SCM Buzău şi CSM Slatina. Acestora li se alătură Yulyia Dumanska (Podravka Koprivnica, Croaţia), singura handbalistă care evoluează în străinătate.

Portari: Yulyia Dumanska (Podravka Koprivnica, Croaţia), Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea) Extreme stânga: Ana Maria Iuganu (SCM Buzău), Cristina Florica (SCM Râmnicu Vâlcea) Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Gabriela Perianu (CSM Bucureşti), Anca Polocoşer (CS Minaur Baia Mare)

Centri: Cristina Laslo (CS Minaur Baia Mare), Eliza Buceschi (Rapid Bucureşti), Laura Pristăviţa (Gloria Bistriţa), Andreea Popa (CS Minaur Baia Mare) Interi dreapta: Laura Popa (Rapid Bucureşti) Extreme dreapta: Laura Moisă (CSM Bucureşti), Sonia Seraficeanu (CS Minaur Baia Mare)

Pivoţi: Crina Pintea (CSM Bucureşti), Lorena Ostase (CSM Slatina), Raluca Băcăoanu (Gloria Bistriţa)

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici