Serena Williams a devenit numărul unu mondial (Galerie Foto)

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, cap de serie numărul 4, a câştigat, duminică, proba feminină de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, şi a devenit numărul unu mondial.

13 afișări
Imaginea articolului Serena Williams a devenit numărul unu mondial (Galerie Foto)

Serena Williams a devenit numărul unu mondial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Williams a învins-o, în finală, cu scorul de 6-4, 7-5, pe Jelena Jankovici (Serbia), a doua favorită.

Serena Williams, în vârstă de 26 de ani, care a mai câştigat US Open în 1999 şi 2002, a obţinut astfel a nouălea titlu de Grand Slam şi al 32-lea în total.

GALERIE FOTO

Williams a mai fost numărul unu în clasamentul WTA pentru 57 de săptămâni, în perioada august 2002 - octombrie 2003.

Jelena Jankovici, în vârstă de 23 de ani, va rămâne locul doi în ierarhia mondială.

Tenismanul britanic Andy Murray, cap de serie numărul 6, s-a calificat în finala probei masculine după ce l-a învins, în penultimul act, cu scorul de 6-2, 7-6 (7/5), 4-6, 6-4, pe spaniolul Rafael Nadal, principalul favorit al competiţiei.

Murray va juca în finală cu elveţianul Roger Federer, cap de serie numărul 2.

Proba de dublu feminin a fost câştigată de perechea Cara Black/Liezel Hubel (Zimbabwe/SUA), cap de serie numărul unu, care a învins, în finală, cu scorul de 6-3, 7-6 (8/6), cuplul Lisa Raymond/Samantha Stosur (SUA/Australia), cap de serie numărul 10.

Bulgarul Grigor Dimitrov s-a impus la simplu juniori învingându-l, în finală, cu scorul de 6-4, 6-3, pe americanul Devin Britton.

Proba de simplu junioare a fost câştigată de Coco Vandeweghe (SUA), care a trecut, în finală, cu scorul de 7-6 (7/3), 6-1, de Gabriela Paz Franco (Venezuela).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici