BREAKING NEWS   Simona Halep, depistată pozitiv cu o substanţă interzisă la US Open. Reacţia sportivei

Campioana de la Roland Garros şi de la Wimbledon a fost suspendată provizoriu din circuit.

8671 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, depistată pozitiv cu o substanţă interzisă la US Open. Reacţia sportivei

Sursa Foto - Hepta

Simona Halep (31 de ani, locul 9 WTA) a picat un test anti-doping la US Open 2022, ediţie la care a pierdut în primul tur, învinsă de ucraineanca Daria Snigur, 20 de ani, locul 116 WTA.

Snigur venea din calificări, învingând cu scorul 2-6, 6-0, 4-6, iar Halep era favorită 7, la meciul disputat pe 29 august, la New York.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanţă interzisă la ediţia US Open din acest an.

Sportiva în vârstă de 31 de ani riscă o suspendare uriaşă. Ultima jucătoare de tenis care a trecut printr-un scandal similar a fost Maria Sharapova. Tenismena rusoaică a fost suspendată timp de 15 luni. 

Roxadustat, interzis în SUA din 2011

Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, care face parte din aceeaşi categorie de substanţe interzise ca şi EPO în lista de substanţe interzise de WADA. Este un medicament aflat în SUA pe lista interzisă din 2011.

În acest an, Halep a rupt relaţiile cu preparatorul român Theo Cercel, dar şi cu ceilalţi tehnicieni români (Daniel Dobre, Adrian Marcu, care o însoţea la anumite turnee), alegând să meargă pe mâna celebrului antrenor Patrick Mouratoglou.

„Simona avea sinuzită, dar era conştientă de medicamentele pe care lua”, a reacţionat antrenorul Florin Segărceanu, la Digi 24.

Simona Halep este încă un nume mare al sportului românesc pătat de dopaj, după Andreea Răducan, gimnastică, şi Adrian Mutu, fotbal.

Pe 15 septembrie, Halep a anunţat că îşi încheie sezonul şi că se supune unei operaţii la nas.

A venit, aproape instantaneu, şi reacţia Simonei Halep, care susţine că este împotriva practicilor de dopaj şi a anunţat că va lupta să-şi dovedească nevinovăţia:

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici