Simona Richter: Alina Dumitru i-a dezlipit adversarei salteaua de pe spate

Antrenorul secund al lotului olimpic feminin de judo, Simona Richter, a declarat, pentru MEDIAFAX, joi, după ce Alina Dumitru a câştigat medalia de aur la Campionatul European de la Viena, că lupta a fost dificilă, dar câştigată clar de sportiva româncă.

46 afișări
Imaginea articolului Simona Richter: Alina Dumitru i-a dezlipit adversarei salteaua de pe spate

Alina Dumitru, medalie de aur în prima zi a CE de judo de la Viena (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Adversara Alinei, unguroaica Eva Csernoviczki, a avut câteva lovituri lipsite de fair-play, dar care până la urmă au fost în avantajul Alinei. Alina a câştigat clar, s-a răzbunat pe tatami, şi, cum spunem noi, i-a dezplit salteaua de pe spate adversarei. Nu am apucat încă să vorbim cu Alina, pentru că au dus-o la controlul antidoping, imediat după premiere", a spus Simona Richter, care a câştigat prima medalie olimpică în istoria judo-ului feminin la JO de la Sydney (2000).

Richter a mai declarat că are emoţii pentru prestaţia Corinei Căprăroiu: "Mai avem emoţii şi pentru Corina Căprioriu, acum aşteptăm să înceapă finala la categoria ei, de 57 de kilograme. Sperăm să se termine totul cu bine. Vineri dimineaţă plecăm de la Viena spre Ungaria, unde avem cantonamentul de refacere şi pregătire, timp de 10 zile".

Campioana olimpică la judo Alina Dumitru a câştigat, joi, medalia de aur la categoria 48 de kilograme la Campionatul European de la Viena.

Alina Dumitru şi-a trecut în cont a şasea medalie de aur europeană a carierei, care se alătură celor două europene de bronz, celor două similare la Campionatele Mondiale şi celei de aur de la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici