Simone Tempestini, cel mai bun rezultat al României în Campionatul European de Raliuri

Sixtuplul campion naţional absolut de raliuri, Simone Tempestini, a reuşit cel mai bun rezultat al unui român în epoca modernă a Campionatului European de Raliuri, reuşind să încheie pe locul 4 în Azore, a doua etapă a competiţiei continentale.

167 afișări
Imaginea articolului Simone Tempestini, cel mai bun rezultat al României în Campionatul European de Raliuri

Simone Tempestini, cel mai bun rezultat al României în Campionatul European de Raliuri

Clujeanul, care a făcut echipaj cu Sergiu Itu pe un model Skoda Fabia Rally2 Evo, a avut o zi duminică fabuloasă, cu două victorii pe probele speciale şi alte două poziţii secunde.

Doar startul greşit de sâmbătă, când a pierdut secunde preţioase, i-au luat şansa unui podium istoric pentru motorsportul românesc. Doar 19 secunde a fost diferenţa dintre austriacul Simon Wagner şi Tempestini în clasamentul final. Românii au fost elogiaţi inclusiv de site-ul oficial al FIA ERC pentru evoluţia lor de-a lungul zilei de duminică.

În acest moment, Tempestini e pe locul 8 la general în clasamentul continental după primele două etape, cu 23 de puncte, iar dacă nu ar fi abandonat în runda inaugurală, cu doar 10 kilometri înainte de final, aceştia s-ar fi aflat pe podiumul general, la doar 4 puncte de lider.

Următoarea etapă din Campionatul European de Raliuri la care echipajul Tempestini/Itu va lua startul este cea din Canare, programată în luna mai. În urmă cu doi ani, aceştia încheiau pe 14 la general runda din insulele spaniole.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici