Sir Jim Ratcliffe cere "timp şi răbdare" printr-o scrisoare deschisă către suporterii lui Manchester United

Sir Jim Ratcliffe a adresat o scrisoare deschisă către Manchester United Supporters Trust (MUST) pentru a face apel la unitate, în timp ce omul de afaceri se instalează în noua sa postură de coproprietar şi manager executiv pe Old Trafford.

107 afișări
Imaginea articolului Sir Jim Ratcliffe cere "timp şi răbdare" printr-o scrisoare deschisă către suporterii lui Manchester United

Şeful INEOS a finalizat preluarea unui pachet minoritar la clubul Diavolilor Roşii în ajunul Crăciunului, după luni de negocieri cu familia Glazer, care va rămâne la club, dar care a cedat controlul operaţiunilor de fotbal ca parte a tranzacţiei.

Acum, adaptându-se la viaţa din Manchester, Ratcliffe a adresat organizaţiei suporterilor lui Man United MUST o scrispoare deschisă pentru a-şi reafirma angajamentul de a face din nou din United o forţă globală.

"Am vrut să vă scriu în acest moment, având în vedere rolul critic al fanilor pentru viitorul lui Manchester United, deoarece ne recunoaştem responsabilitatea de custozi ai clubului în numele vostru", a scris Ratcliffe.

"Cred că putem aduce succese sportive pe teren pentru a completa succesul comercial incontestabil de care s-a bucurat clubul. Va fi nevoie de timp şi răbdare, alături de rigoare şi de cel mai înalt nivel de management profesionist.

"Sunteţi ambiţioşi pentru Manchester United şi la fel suntem şi noi. Nu există garanţii în sport, iar schimbarea poate dura inevitabil, dar noi suntem implicaţi pe termen lung şi împreună vrem să ajutăm la readucerea lui Manchester United acolo unde îi este locul, în vârful fotbalului englez, european şi mondial. Iau această responsabilitate foarte în serios.

"Vă rog să reţineţi că, la fel ca în cazul oricărei tranzacţii, aceasta este supusă procesului obişnuit de aprobare de reglementare şi, prin urmare, nu ne aşteptăm să vorbim în mod public despre problemele clubului decât după finalizarea tranzacţiei."

Scrisoarea lui Ratcliffe vine ca răspuns la o declaraţie a MUST care a solicitat un dialog deschis cu noii proprietari pentru confirmarea planurilor lor pentru club.

"În timpul celor 18 ani de datorii, decădere şi management defectuos, fanii lui Manchester United au cerut cu voce tare şi în mod constant schimbarea la Clubul nostru", a scris Supporters Trust.

"Când aşa-numita Revizuire Strategică a fost anunţată în urmă cu aproape un an, în sfârşit părea că vânzarea clubului se află la orizont, aducând potenţiale noi investiţii şi o nouă direcţie de care MUFC are atât de clar nevoie.

"În acest context, fanii au sentimente foarte amestecate [faţă de preluare]. Salutăm investiţia din partea unui roşu din copilărie, Sir Jim Ratcliffe şi a companiei sale INEOS, dar mulţi îşi vor dori ca participaţia sa să fie mai mare decât cea de 25% despre care se zvonea iniţial.

Luăm act de declaraţiile potrivit cărora el şi echipa sa vor controla activităţile sportive, dar ne întrebăm cum poate o organizaţie să îşi pună activitatea principală în mâinile unui acţionar minoritar şi cum funcţionează acest lucru în practică.

"Acum este de datoria proprietarilor şi a conducerii clubului să explice în mod corespunzător cum va funcţiona această nouă structură, încotro vor fi direcţionate noile investiţii şi cum vor aduce beneficii echipei pe teren.

În calitate de Supporters Trust, ne aşteptăm să purtăm discuţii cu conducerea clubului şi cu echipa INEOS în viitorul apropiat pentru a le înţelege planurile şi pentru a le pune foarte multe întrebări pe care fanii le au astăzi.

"Ziua de astăzi ar putea fi - doar ar putea fi - un pas înainte pentru Manchester United după câţiva ani foarte dificili. Dar, cu Glazerii încă la conducere, oamenii ar trebui să înţeleagă că fanii lui United vor rămâne sceptici şi vor aştepta dovada din budincă."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici