Spania: Arestări într-un dosar antidoping. Patru sportivi au recunoscut că s-au dopat

Atletul Alemayehu Bezabeh şi alţi trei sportivi au recunoscut că au consumat substanţe interzise, în cadrul audierii în faţa Gărzii civile spaniole, vineri, la o zi după ce au fost arestaţi în cadrul unei vaste operaţiuni antidoping, informează presa din Spania.

31 afișări
Imaginea articolului Spania: Arestări într-un dosar antidoping. Patru sportivi au recunoscut că s-au dopat

Nuria Fernández (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Atletul a recunoscut, vineri, în faţa Gărzii civile, că a consumat substanţe interzise", notează cotidianul Mundo Deportivo.

Conform mai multor jurnale, au mai recunoscut că s-au dopat Nuria Fernández, Reyes Estévez şi Eugenio Barrios. "Cel puţin patru au recunoscut că s-au dopat", scrie ABC.

Bezabeh, etiopian naturalizat spaniol, care va împlini 25 de ani la 1 ianuarie, este campion european la cros şi a fost arestat, joi, alături de alţi 13 sportivi din Spania, în cadrul operaţiunii antidoping Galgo a Grăzii civile spaniole. Mai mulţi atleţi, rutieri, medici, farmacişti şi antrenori au fost reţinuţi.

Sâmbătă, se aflau în continuare în detenţie nouă persoane, care se vor prezenta, duminică, în faţa unui judecător pentru a fi inculpate.

Conform Marca, Garda civilă a descoperit patru pungi de sânge, una a lui Bezebeh, la domiciliul antrenorului sportivului. În urma altor percheziţii s-au mai găsit "ustensile de laborator pentru transfuzii", substanţe interzise şi înregistrări video cu medici injectându-le unor sportivi cunoscuţi diverse substanţe.

Printre persoanele arestate se numără şi atleta Marta Dominguez, campioană mondială în proba de 3.000 de metri obstacole în 2009 şi vicepreşedinte al Federaţiei Spaniole de Atletism, funcţie din care a fost suspendată.

Peste 60 de sportivi spanioli au publicat, vineri, o scrisoare deschisă în care au cerut ca vinovaţii în acest caz să fie pedepsiţi şi cei care sunt nevinovaţi să primească despăgubiri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici