Stepney: Şi Ferrari avea informaţii despre McLaren

Fostul inginer al echipei Ferrari, Nigel Stepney, ar putea provoca un nou scandal în Formula 1, declarând că şi italienii au primit informaţii secrete despre McLaren-Mercedes, în cazul de spionaj dintre cele două echipe, încheiat cu sancţionarea dură a grupării britanico-germane, informează BBC.

6 afișări
Imaginea articolului Stepney: Şi Ferrari avea informaţii despre McLaren

Stepney: Şi Ferrari avea informaţii despre McLaren

Potrivit BBC, Nigel Stepney a trimis site-ului "GrandPrix.com", din proprie iniţiativă, o serie de comentarii legate de ceea ce s-a întâmplat. Astfel, Stepney susţine că a primit informaţii despre McLaren de la fostul designer-şef al team-ului britanic, Mike Coughlan, după ce el i-a trimis acestuia documente secrete despre Ferrari.

"Aveam informaţii despre ei (n.r. - McLaren), privind distribuţia greutăţii şi alte aspecte ale maşinii, pe care mi le-a trimis Coughlan. Ferrari a scăpat ieftin. Eram angajatul lor la acel moment. Aveam date despre unele lucruri pe care le făceau la teste, despre nivelul combustibilului, de exemplu. Ştiam de cât combustibil aveau nevoie pentru cursă", a declarat Stepney.

Fostul angajat al echipei Ferrari merge mai departe şi spune: "Marea întrebare este: «Am folosit aceste informaţii, am vorbit despre ele?» Da, am vorbit cu unii oameni (n.r. - de la Ferrari) despre ele. Nu pot să dovedesc asta, nu există email-uri sau altceva. Discuţii despre combustibil şi despre diferenţele dintre Ferrari şi McLaren au existat în interior. Dacă McLaren a avut un avantaj, atunci Ferrari nu a avut? Eu cred că da".

De asemenea, Stepney s-a arătat surprins că Ferrari a scăpat din acest scandal fără nicio penalizare. "Am fost surprins. Părea că informaţiile au circulat într-un singur sens. Dar nu a existat egalitate în argumente, nimeni nu a pus întrebări. S-au gândit că Mike (n.r. - Coughlan) era cel care punea întrebările şi eu îi răspundem", a mai spus fostul angajat al echipei Ferrari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici