Surpriză: echipa de baschet a Sudanului de Sud s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Echipa de baschet masculin a Sudanului de Sud a învins Angola şi s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor.

601 afișări
Imaginea articolului Surpriză: echipa de baschet a Sudanului de Sud s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Sursa foto: Facebook

Echipa de baschet a Sudanului de Sud şi-a rezervat sâmbătă un bilet pentru Jocurile Olimpice din 2024 cu o victorie, scor 101-78, în faţa Angolei la FIBA Basketball World Cup din Manila.

Sudanezii vor fi la prima lor participare la Jocurile Olimpice. Sudanul de Sud a fost cea mai bine clasată echipă africană la Cupa Mondială, după ce Egiptul a fost învins de Noua Zeelandă.

Sudanul de Sud este pe locul 62 în lume şi a jucat primul său meci internaţional oficial în urmă cu doar şase ani.

„Sunt fără cuvinte în acest moment. Ca să fiu sincer, este atât de suprarealist. Mergem la Jocurile Olimpice. Această echipă este o rază de lumină. Aşa cum continui să spun după fiecare meci, aducem unitate, camaraderie, dragoste şi prietenie în această ţară. Această ţară este independentă doar de 12 ani. Acest lucru este incredibil. Îmi scot pălăria în faţa jucătorilor mei pentru că au avut încredere în noi din prima zi", a declarat Royal Ivey, antrenorul Sudanului de Sud.

Vedeta echipei este Carlik Jones, care joacă pentru Chicago Bulls din NBA. În turneul de calificare Sudanul de Sud a învins Filipine şi China şi a luat bătaie de la Puerto Rico şi a Serbia.

La precedentele jocuri olimpice, Sudanul de Sud a fost reprezentat doar în probele de atletism.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici