Team Romania prezentată vineri înainte de plecarea la Jocurile Olimpice de Tineret Gangwon 2024

Complexul Olimpic ”Sydney 2000” de la Izvorani a găzduit vineri ceremonia de prezentare a echipei olimpice Team Romania pentru Jocurile Olimpice de Tineret pentru sporturile de iarnă de la Gangwon 2024.

120 afișări
Imaginea articolului Team Romania  prezentată vineri înainte de plecarea la Jocurile Olimpice de Tineret Gangwon 2024

Sursa foto: Facebook

Echipa olimpică Team Romania va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de Tineret Gangwon 2024 de 33 sportivi (16 feminin, 17 masculin). Aceştia vor concura la 9 discipline din programul celei de a IV-a ediţii a Jocurilor Olimpice de Tineret pentru sporturile de iarnă, acestea fiind biatlon, bob, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi fond, skeleton şi snowboard.

Cei doi sportivi desemnaţi portdrapel la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice de Tineret Gangwon 2024 pentru Team Romania sunt: Kata Mandel (snowboard) şi Sami MIHAI (monobob).

Preşedintele COSR Mihai Covaliu va însoţi Team Romania la Gangwon.

Jocurile Olimpice de Tineret Gangwon 2024 încep în 19 ianuarie 2024 şi se vor încheia pe 01 februarie 2024. La competiţia din Republica Coreea vor participa sportivi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.

Vor participa 1900 sportivi reprezentând 70 de naţiuni, record faţă de Lausanne 2020, unde au fost prezenţi 1788 sportivi.
Din program fac parte 15 discipline sportive, cu 34 de probe sportive şi 81 de seturi de medalii, pentru care sportivii se vor duela sub deviza „Grow together, shine forever”.

România are în palmares la Jocurile Olimpice de Tineret pentru sporturile de iarnă 5 medalii, din care 3 de aur şi 2 de bronz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici