Thomas Muster, pe tabloul principal al unui turneu ATP la vârsta de 43 de ani

Tenismanul austriac Thomas Muster, fost lider al ierarhiei jucătorilor profesionişti, va fi pe tabloul principal al unui turneu ATP la vârsta de 43 de ani, după ce a primit un wild card la competiţia de la Viena (575.250 de euro premii), programată săptămâna viitoare, informează www.nachrichten.at.

92 afișări
Imaginea articolului Thomas Muster, pe tabloul principal al unui turneu ATP la vârsta de 43 de ani

Thomas Muster, pe tabloul principal al unui turneu ATP la vârsta de 43 de ani (Imagine: Vasile Mutu/Mediafax Foto)

Câştigător a 44 de turnee ATP, printre care cel de la Roland Garros, dar şi cel de la Bucureşti (ambele în 1995), Muster a disputat ultimul său meci în urmă cu 11 ani, dar niciodată nu şi-a anunţat oficial retragerea. El a decis în această vară să revină în competiţii şi a participat până acum la şase turnee chalenger, unde a pierdut de fiecare dată primul meci, cu o excepţie, turneul de la Ljubljana, când a ajuns în turul doi după ce l-a învins pe slovenul Borut Puc, locul 570 ATP.

Muster ocupă acum locul 982 ATP, cu 7 puncte. "Nu-mi pasă ce spun foştii mei colegi. Celor care spun că-mi distrug reputaţia, le reamintesc că numele meu este gravat pentru eternitate în palmaresul de la Roland-Garros şi că nimeni nu poate schimba acest lucru", spunea Muster după revenirea în circuit.

Deşi are 44 de turnee ATP câştigate, Muster nu şi-a trecut niciodată numele pe lista învingătorilor competiţiei de la Viena, însă a fost finalist de trei ori în capitala ţării sale: 1988, 1993, 1995. Ultima sa participare la acest turneu a fost în 1998, când a fost eliminat în optimi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici