Toyota a acceptat descalificarea monoposturilor sale

Conducerea echipei Toyota F1 a acceptat, sâmbătă, descalificarea monoposturilor pilotate de Jarno Trulli şi Timo Glock, pe motiv că nu sunt conforme cu regulamentul, anunţând că vor fi modicate piesele incriminate până duminică.

10 afișări
Imaginea articolului Toyota a acceptat descalificarea monoposturilor sale

Toyota a acceptat descalificarea monoposturilor sale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

FIA a anunţat, sâmbătă, că "eleronul din spate al monoposturile Toyota prezintă o flexibilitate extremă". După ce au examinat maşinile şi au ascultat explicaţiile oficialilor echipei, comisarii cursei de la Melbourne au decis "excluderea" monoposturilor din şedinţele de calificare, a precizat FIA. În consecinţă, Timo Glock, care obţinuse locul 6 pe grila de start în urma şedinţei de calificări de sâmbătă dimineaţă, şi Jarno Trulli, locul 8, vor pierde aceste poziţii şi vor începe cursa de pe ultimele două locuri ale grilei de start a MP al Australiei.

"Bineînţeles, acceptăm şi respectăm această decizie. Intenţionăm să modificăm piesele respective în cursul nopţii. Suntem încrezători. Aceste modificări nu vor conduce la scăderea performanţei monoposturilor. Design-ul eleronului a trecut procedurile noastre de testări interne. Totuşi, în urma deciziei FIA, este clar că trebuie să revedem aceste teste, pentru a ne asigura că situaţia nu se va repeta", se arată într-un comunicat al Toyota.

Cursa australiană se va desfăşura, duminică, de la ora 09.00.

Află aici totul despre actualul sezon al Campionatului Mondial de Formula 1

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici