GALERIE FOTO  Tratamentul cu ventuze îi poate aduce unui fotbalist Balonul de Aur

Real Madrid se pregăteşte să păşească în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, urmând să dispute marţi, 12 aprilie, a doua manşă a duelului cu Chelsea Londra, nimeni alta decât deţinătoarea trofeului, după ce, în tur, francezul Karim Benzema, adept al tratamentului cu ventuze, a rezolvat de unul singur meciul.

627 afișări
Imaginea articolului Tratamentul cu ventuze îi poate aduce unui fotbalist Balonul de Aur

Tratamentul cu ventuze îi poate aduce unui fotbalist Balonul de Aur

Formaţia spaniolă şi-a făcut viaţa uşoară prin victoria realizată săptămâna trecută în Anglia, scor 3-1. Francezul Karim Benzema a realizat o „triplă” şi a impresionat din nou, după ce făcuse senzaţie şi contra PSG-ului, în optimile de finală.

Fostul mare portar Iker Casillas este pe deplin impresionat de prestaţia lui Benzema: „E Spiderman, e Dumnezeu”. La rândul lui, Rio Ferdinand a comentat: „Ar trebui să scrie deja numele lui Benzema pe Balonul de Aur”. Fostul mare fundaş englez este acum analist TV. Francezii aşteaptă de mult „Balonul de Aur”, trofeul „arestat” de duetul Messi-Ronaldo. Nici în 2018, când Franţa a ieşit campioană mondială, trofeul n-a ajuns la un „cocoş”, ci a mers la croatul Luka Modric (Real Madrid), finalist la turneul mondial.

Secretul lui Benzema? Cuppingul, terapia cu ventuze, ar putea fi una dinrtre explicaţii. Atacantul de la Real Madrid foloseşte tehnica cuppingului şi arată „semnele” lăsate pe corpul său pe Instagram.

Cuppingul este o tehnică care provine din medicina tradiţională chineză, fiind unul dintre ritualurile de wellness frecventate de Benzema. De ce îl foloseşte un sportiv? Este foarte veche, pierdută în timp şi revenită cu forţă din ce în ce mai mare, folosită de VIP-uri şi în special de sportivi. Este folosită pentru a calma diferite tipuri de durere şi pentru a oferi beneficii grupelor musculare.

Pe lângă Terapia Hijama, noul Benzema foloseşte şi o dietă cu peşte şi cu legume, cu antrenament acasă şi cu recuperare folosind somnul.

Elena Buscone, terapeut de masaj, antrenor, profesor de yoga şi pilates, explică în ce constă de fapt terapia cu cupping: „Implică utilizarea unor pahare din sticlă, plastic sau cauciuc care, aplicate pe piele, creează o mişcate care ajută muşchi şi ţesuturi pentru relaxare, îmbunătăţirea microcirculaţiei sanguine şi limfatice, mutarea toxinelor şi stagnarea lichidelor.

Folosit pentru durerile de gât, cuppingul cervical se poate realiza folosind diferite tehnici. În orice caz, atât cuppingul pentru spate, cât şi pentru a trata durerea din alte părţi ale corpului, lasă întotdeauna urme roşii pe pielea”,

Tehnica Hijama, atât de iubită de fotbalişti, este o terapie nerecunoscută de medicina internaţională. Danjuma, de la Villarreal, dar şi Phelps, fost mare înotător, o mai folosesc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici