Tribunalul de Arbitraj Sportiv menţine interdicţia UEFA asupra echipelor ruseşti

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat marţi că menţine interdicţia impusă de UEFA echipelor ruseşti de a participa la competiţiile sale, în timp ce continuă să delibereze asupra cazului.

375 afișări
Imaginea articolului Tribunalul de Arbitraj Sportiv menţine interdicţia UEFA asupra echipelor ruseşti

Organismele care guvernează fotbalul, FIFA şi UEFA, au decis împreună ca toate echipele ruseşti, fie că este vorba de echipe naţionale sau de club, să fie suspendate de la participarea la competiţiile FIFA şi UEFA până la noi ordine, după invazia Moscovei în Ucraina.

Federaţia Rusă de Fotbal (RFU) a făcut apel la TAS, dar preşedintele Comisiei de Apel a respins cererea de ridicare a interdicţiei până când TAS va lua o decizie finală.

„Decizia contestată rămâne în vigoare şi toate echipele şi cluburile ruseşti continuă să fie suspendate de la participarea la competiţiile UEFA", a precizat TAS într-un comunicat.

Decizia înseamnă că Spartak Moscova nu a putut juca meciul din Europa League împotriva clubului RB Leipzig, ceea ce a permis clubului german să se califice în sferturile de finală.

Decizia se aplică doar competiţiilor UEFA, Rusia încercând în continuare să anuleze o interdicţie a FIFA care i-ar permite să participe la meciurile de baraj pentru calificarea la Cupa Mondială, programate pentru sfârşitul acestei luni.

„Deciziile TAS cu privire la ... cererile de suspendare a executării deciziilor FIFA pe durata procedurii TAS sunt susceptibile de a fi emise la sfârşitul acestei săptămâni", a adăugat acesta.

Rusia ar urma să primească Polonia într-un meci de baraj pentru calificarea la Cupa Mondială, pe 24 martie. În cazul în care Rusia rămâne suspendată la acea dată, ea ar fi eliminată de la Cupa Mondială şi nu ar mai putea evolua la turneul final din Qatar din noiembrie.

Federaţia poloneză de fotbal declarase că va refuza să joace împotriva echipei ruse, iar Cehia şi Suedia, care se află în acelaşi traseu de baraj, au refuzat şi ele să se confrunte cu Rusia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici