UEFA a anunţat echipa ideală a tuturor ediţiilor de Campionat European

Uniunea Asociaţiilor Europene de Fotbal (UEFA) a anunat, marţi, prin intermediul unui mesaj postat pe site-ul oficial, echipa ideală a turneelor de Campionat European, realizată de cititorii site-ului, formaţie din care lipseşte golgheterul, Michel Platini.

1744 afișări
Imaginea articolului UEFA a anunţat echipa ideală a tuturor ediţiilor de Campionat European

UEFA a anunţat echipa ideală a tuturor ediţiilor de Campionat European

Echipa ideală a tuturor ediţiilor Campionatului European a fost stabilită pe baza a peste 3,5 milioane de voturi de pe site-ul UEFA. Cu 255.694 de voturi, Zidane a fost lider detaşat în preferinţele fanilor, actualul antrenor al celor de la Real Madrid fiind urmat de Maldini (240.409) şi Beckenbauer (183.436).

Michel Platini este cel mai bun marcator din istoria Euro, dar nu face parte din echipa ideală a turneelor finale realizată de cititorii site-ului UEFA. Trei italieni, câte doi germani, spanioli şi francezi, un portughez şi un olandez formează cel mai bun 11 al competiţiei a cărei primă ediţie a avut loc în 1960.

Postul de portar este ocupat de italianul Gianluigi Buffon, iar Philipp Lahm, Carles Puyol, Franz Beckenbauer şi Paolo Maldini formează linia defenisvă. La mijlocul terenului, Andres Iniesta, Andrea Pirlo şi Zinedine Zidane sunt preferinţele fanilor, în timp ce pentru atac, cititorii site-ului UEFA i-au preferat pe Cristiano Ronaldo, Thierry Henry şi Marco Van Basten.

Marea surpriză o reprezintă, însă, absenţa lui Michel Platini. Fostul preşedinte UEFA este golgheterul Campionatelor Europene, după cele nouă goluri reuşit la ediţia din 1984, desfăşurată în Franţa şi câştigată de ţara gazdă. De trei roi câştigător al Balonului de Aur, Platini rămâne până în prezent deţinătorul recordului de goluri înscrise la o ediţie a CE, dar şi cel mai bun marcator all-time din istoria turneelor finale continentale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici