Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naţionale, a trimis două scrisori la FIFA şi UEFA

Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naţionale de fotbal a României, a trimis, joi, două scrisori oficiale la FIFA şi UEFA, în care semnalează faptul că preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a comis o serie de acţiuni discriminatorii şi ilegale.

976 afișări
Imaginea articolului Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naţionale, a trimis două scrisori la FIFA şi UEFA

Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naţionale, a trimis două scrisori la FIFA şi UEFA

În scrisorile adresate preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, şi secretarului general interimar al UEFA, Theodore Theodoridis, Pompiliu Popescu menţionează că a fost înjosit şi discriminat de către Răzvan Burleanu, care i-a îngrădit dreptul la exprimare liberă.

"Dl. Burleanu, care ţine foarte mult la imaginea sa şi-a motivat public decizia de a ne destitui cu numai 1 lună înainte de primul nostru meci la EURO, printr-o serie de neadevăruri unele din ele înjositoare şi discriminatorii, afirmând despre persoana mea că << Dr. Popescu aparţine unei lumi DECREPITE >> (=îmbătrânite, ramolite, sclerozate) ce a adus ofensă la scară naţională a tuturor valorilor intelectuale din această vârstă, contravenind principiilor sacre de combatere a DISCRIMINĂRII, XENOFOBIEI şi RASISMULUI ale UEFA, FIFA şi UE şi totodată a încălcat dreptul la exprimare liberă pe care îl are orice cetăţean din UE", susţine Pompiliu Popescu.

Pompiliu Popescu informează FIFA şi UEFA că el şi întreg staff-ul medical (5 kinetoterapeuţi-maseuri) nu au primit bonusul financiar, conform contractelor, din banii oferiţi de UEFA. "Am decis să am o discuţie cu Burleanu Marian-Răzvan, în urma căreia mi-a reproşat că am dezvăluit în presă faptul că nu ni s-au onorat drepturile financiare, şi ca urmare a hotărât demiterea mea şi a întregului staff medical (09.05.2016) şi imediat au procedat la achitarea integrală a premiului meu conform contractului şi diminuarea drastică a sumelor celor 5 kinetoterapeuţi din staff (aceştia au primit doar 5% faţă de 25% cât aveau de primit)", a adăugat medicul.

Fostul medic al echipei naţionale consideră că preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a comis un abuz în serviciu şi este produsul influenţei politicului în fotbal.

"Preşedintele Asociaţiei Naţionale, dl. Burleanu, este ilegitim în lumea fotbalului românesc, domnia sa provenind din influenţa politicului în conducerea Asociaţiei Române de Fotbal (dl. Burleanu a fost consilier politic al fostei administraţii prezidenţiale). Această influenţă politică se observă prin apariţiile publice ale d-lui Burleanu alături de diverşi politicieni, în dorinţa acestuia de a se legitima şi de a transmite semnale de <<forţă>> electoratului din fotbal.

Pe această cale doresc să atrag atenţia că în fotbalul românesc se petrec lucruri care excedează regulamentelor şi directivelor FIFA, UEFA şi UE, actuala conducere fiind apanajul unor elemente externe care doresc îndepărtarea din conducerea fotbalului românesc a sportivilor de înaltă performanţă care au trudit pe terenul de sport, cu sacrificii foarte mari, sacrificându-şi tinereţea, sănătatea şi timpul petrecut alături de familiile lor, pe altarul performanţei sportive", se arată în documentul oficial trimis celor două organisme de conducere din fotbalul mondial.

Doctorul Pompiliu Popescu (65 ani) a fost medicul echipei naţionale de fotbal a României din 1990 până în 9 mai 2016.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici