Pompiliu Popescu, fost doctor al echipei naţionale, atac asupra FRF: Burleanu are 500 de euro diurnă. Iordănescu, aservit total actualei conduceri

Pus pe liber de FRF cu nici o lună înainte de startul EURO 2016, fostul medic al selecţionatei României, doctorul Pompiliu Popescu, a vorbit de ProSport LIVE despre condiţiile în care s-a făcut despărţirea de echipa naţională, după 25 de ani.

4900 afișări
Imaginea articolului Pompiliu Popescu, fost doctor al echipei naţionale, atac asupra FRF: Burleanu are 500 de euro diurnă. Iordănescu, aservit total actualei conduceri

Pompiliu Popescu, fost doctor al echipei naţionale, atac asupra FRF: Burleanu are 500 de euro diurnă. Iordănescu, aservit total actualei conduceri (Imagine: Catalina Filip / Mediafax Foto)

Medicul Pompiliu Popescu a discutat la ProSport Live şi despre problema defibrilatoarelor promise de Răzvan Burleanu după tragedia petrecută săptămâna trecută pe Stadionul Dinamo, când camerunezul Patrick Ekeng s-a prăbuşit pe teren şi nu a mai putut fi salvat.

Pompiliu Popescu spune că FRF dispunea de fonduri importante primite din partea FIFA pentru dotări medicale. Aproximativ 300.000 de euro ar fi primit FRF din partea forului internaţional, dar nici 10% din aceşti bani nu au fost cheltuiţi în acest scop.

"Federaţia a primit, la scurt timp după numirea actualei conduceri, din partea FIFA, 300.000 de euro bani destinaţi exclusiv dotării medicale a fotbalului românesc. Eu am ştiut de la unele conferinţe de aceşti bani şi am făcut referat să cumpere două camere hiperbare pentru refacere. Burleanu a spus atunci că nu are bani. Eu i-am spus că au bani special pentru dotări medicale: 300.000 de euro, de la FIFA. "Da? Nu ştim, hai să verificăm şi să îi accesăm". Din acei bani s-au cumpărat două camere hiperbare, care au costat până în 30.000 de euro. Din acei bani se puteau cumpăra sute te defibrilatoare.

Un defribilator costă cât patru zile din diurna lui Răzvan Burleanu, 2.000 de euro. Aşa aţi aflat şi care e diurna domnului Burleanu (n.r. 500 de euro pe zi)", a mai declarat Pompiliu Popescu.

"Am avut vârful umilinţei sub toate aspectele, din partea conducerii Federaţiei. Mă refer aici doar la două persoane: la Burleanu şi la Bădescu, care ne-au umilit pe mine şi pe staff-ul meu. Şi mai sunt şi alţii umiliţi: domnul Ţeţe Moraru, antrenorul cu portarii, domnul preparator Lupu, bucătarul, magazionerul. Mai sunt şi alţii din staff care au muncit pentru această calificare şi au considerat că e momentul să ne umilească şi să nu ne plătească ceea ce ni se cuvine. Până ieri, la ora 11, nu ne-au plătit. Abia ieri, când au simţit ce urmează, că se va declanşa ceea cea s-a declanşat, mi-au pus imediat banii în bancă.

Motivul? Noi nu ne-am raliat conducerii actuale, în sensul că nu le-am oferit informaţii din interior asupra jucătorilor. S-a încercat în special pe lângă masori. Ei au considerat că noi le suntem cel puţin nefolositori, dacă nu chiar şi duşmani. S-a instalat această aură în timp şi ei au speculat la maxim momentul în care ar fi trebuit să fim răsplătiţi pentru ceea ce am muncit. Mă refer numai la prima de calificare, pentru că alte probleme nu au fost din punct de vedere financiar. Jucătorii şi antrenorii au primit imediat primele, pe 4 sau 5 martie. Ei au primit banii de la UEFA în proporţie de 80 la sută, cam 6 milioane de euro, pe care ar fi trebuit să-i redistribuie spre cei care au muncit pentru calificare. Să zicem că mai aştepţi, că nu e niciun fel de problemă. Însă cu noi s-a continuat şirul umilinţelor şi nu a discutat cu noi, noi a trebuit să întrebăm. Domnul Burleanu i-a transmis lui Iordănescu să ne "liniştească". Nu să ne rezolve, ci să ne liniştească. Am mers la domnul Iordănescu să ne spună ceva concret, iar el a început să ţipe la noi că ne dă afară şi ne-a transmis din partea domnului Burleanu că vom fi plătiţi în şapte zile după amicalul cu Spania. Au trecut şapte zile, nu s-a ţinut de cuvânt (n.r. Burleanu), ne-au minţit... Domnul Iordănescu ne-a interzis apoi cu desăvârşire, folosind cunoscuta-i sintagmă "Te dau afară!" să mai vorbim cu jucătorii sau cu presa.

Au început apoi să facă anchete, că cine a vorbit cu presa. Le-am spus că eu am vorbit cu Stelea şi cu Panduru, care mă sunaseră. Cică "de ce"? Pentru că sunt prietenii mei din Generaţia de Aur. Au luat foc când au auzit! "Cine e Stelea şi cine e Panduru?" Burleanu a spus asta, mi-a spus mie: "Cine sunt Stelea şi Panduru? Cine sunt ei de îi interesează de federaţie". Şi masorii au primit în final cam 5% faţă de 25% cât aveau stipulat în vechiul contract. I-au minţit şi pe ei şi cu presiuni i-au făcut să renunţe la contract şi să-şi facă PFA-uri. Cam asta e povestea pe scurt.

Nu s-a petrecut nicio încetare a contractului, ei invocă vârsta şi pensia, dar pentru asta trebuiesc făcute nişte proceduri. Contractul nu a încetat", a declarat Pompiliu Popescu la ProSport LIVE.

Fostul medic al naţionalei a vorbit şi despre relaţia cu selecţionerul Anghel Iordănescu, una extrem de rece din spusele sale. Pompiliu Popescu a declarat că Iordănescu e "aservit total" conducătorilor FRF.

"Iordănescu e aservit total celor doi (n.r. Burleanu şi Bădescu). Sunt interese de orice natură. M-a chemat, ca niciodată în 30 de ani, să stăm la o cafea duminică după-masă. A insistat să stăm la o cafea că are să-mi spună ceva. Am simţit că era emisarul lor. Mi-a zis: "Du-te mâine la Burleanu, că te dă afară pe tine şi tot staff-ul". Nu ştiu ce era să fac, să cad în genunchi!? Mi-a spus că i-ar fi transmis că nu e valabil contractul. Eu cred că a fost trimis apostol de cei doi ca să vadă cum reacţionez.

Eu i-am spus că nu voi ceda până la moarte pentru munca mea. Eu am muncit şi am făcut-o în toate meciurile, şi în cele care au constituit baza calificării, cu domnul Piţurcă. Eu ştiu ce am muncit eu.

Se simte acest aer încordat, care există în acest comportament. Toată lumea e încordată, deconcentrată dacă vreţi. Domnul Iordănescu consideră că îi sunt inferior şi eu am mâncat mereu cu masorii. El mânca cu secunzii săi. Vă rog să-mi daţi voie să nu comentez această problemă, cel puţin în această perioadă", a mai spus Pompiliu Popescu la ProSport LIVE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici