UEFA a decis să folosească sistemul Hawk Eye la meciurile Campionatului European din Franţa

UEFA a decis să folosească celebrul sistem din tenis, Hawk Eye, pentru a depăşit său nu linia porţii la meciurile de la Campionatul European din Franţa, anunţă Agenţia Reuters.

2000 afișări
Imaginea articolului UEFA a decis să folosească sistemul Hawk Eye la meciurile Campionatului European din Franţa

UEFA a decis să folosească sistemul Hawk Eye la meciurile Campionatului European din Franţa

Sistemul de monitorizare urmează să fie instalat pe cele 10 stadioane care vor găzdui meciuri la turneul final. Această tehnologie, de producţie britanică, este utilizată în tenis şi cricket, fiind folosită şi la Cupa Mondială de fotbal ediţia 2014 din Brazilia.

La inceputul acestui an, UEFA a anunţat că tehnologia pentru linia porţii urmează să fie utilizată atât la competiţia din Franţa, cât şi la finele actualelor ediţii Champions League şi Europa League, care vor avea loc la Milano, respectiv Basel.

Tehnologia Hawk-Eye utilizează şapte camere ultraperformante care urmăresc traiectoria mingii şi indica arbitrului, prin intermediul unui dispozitiv cu vibraţie, dacă poate valida golul. Centralul se va baza, însă, în continuare pe cei doi arbitri adiţionali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici