UEFA donează fonduri pentru a ajuta victimele cutremurelor din Turcia şi Siria

UEFA şi Fundaţia UEFA pentru Copii au făcut o donaţie iniţială de 200.000 de euro pentru a sprijini operaţiunea umanitară de ajutorare a victimelor celor două cutremure devastatoare de lunea trecută din Turcia şi Siria.

101 afișări
Imaginea articolului UEFA donează fonduri pentru a ajuta victimele cutremurelor din Turcia şi Siria

UEFA donează fonduri pentru a ajuta victimele cutremurelor din Turcia şi Siria

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul UEFA, s-a făcut o donaţie de 150.000 de euro către Federaţia Turcă de Fotbal (TFF), în timp ce Fundaţia a alocat 50.000 de euro Organizaţiei Bonyan şi Tiafi (Team international Assistance for Integration), două organizaţii neguvernamentale care lucrează în prima linie a răspunsului la dezastrele din sudul Turciei şi din Siria.

Organismul de conducere al fotbalului european coordonează, de asemenea, eforturile asociaţiilor sale membre de a contribui la un fond comun UEFA-Fundaţia UEFA pentru ajutorarea în caz de dezastru.

„UEFA face această donaţie iniţială pentru a contribui la răspunsul umanitar imediat la această tragedie îngrozitoare”, a declarat vineri preşedintele UEFA, Aleksander Čeferin.

„De asemenea, doresc să mulţumesc asociaţiilor noastre membre pentru reacţia lor rapidă şi plină de compasiune şi pentru sprijinul oferit celor afectaţi de acest eveniment teribil”.

UEFA analizează, de asemenea, organizarea unor activităţi suplimentare de strângere de fonduri în timpul săptămânii finalei Ligii Campionilor din acest sezon, care va avea loc la Istanbul în luna iunie. Mai multe detalii vor fi anunţate în săptămânile următoare.

Ca o dovadă suplimentară a sprijinului fotbalului european pentru Turcia şi Siria, UEFA a anunţat, de asemenea, că săptămâna viitoare va fi ţinut un moment de reculegere înainte de startul meciurilor din competiţiile de cluburi, în semn de respect pentru victimele cutremurelor.

Până în prezent, cutremurele din 6 februarie au făcut peste 22.000 de victime şi au lăsat zeci de mii de oameni fără adăpost la temperaturile geroase ale iernii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici