UEFA îşi cere scuze fanilor pentru „evenimentele tulburătoare" de la finala Ligii Campionilor

UEFA a prezentat scuze fanilor care au fost afectaţi de evenimentele din jurul finalei Ligii Campionilor, după ce fraudele cu bilete şi problemele din public au afectat evenimentul de pe Stade de France din Paris.

367 afișări
Imaginea articolului UEFA îşi cere scuze fanilor pentru „evenimentele tulburătoare" de la finala Ligii Campionilor

Meciul a fost amânat cu peste 30 de minute după ce poliţiştii au reţinut cu forţa persoanele care încercau să intre pe Stade de France, în timp ce trupele de intervenţie poliţieneşti au pulverizat gaze lacrimogene asupra fanilor, inclusiv femei şi copii.

„UEFA doreşte să îşi ceară scuze sincer tuturor spectatorilor care au fost nevoiţi să trăiască sau să asiste la evenimente înfricoşătoare şi dureroase în perioada premergătoare finalei UEFA Champions League... într-o seară care ar fi trebuit să fie o sărbătoare a fotbalului european de club", a precizat organismul vineri, într-un comunicat.

„Niciun fan al fotbalului nu ar trebui să fie pus în această situaţie şi nu trebuie să se mai întâmple".

Mare parte din vină a fost atribuită fanilor lui Liverpool de către ministrul francez de interne Gerald Darmanin, dar acesta a recunoscut că poliţia a fost luată prin surprindere de câteva sute de „delincvenţi" locali care au apărut pentru a provoca probleme.

Organismul care guvernează fotbalul european a comandat un raport independent la începutul acestei săptămâni.

Vineri, aceştia au prezentat domeniul de aplicare, încercând să stabilească o cronologie a evenimentelor, să examineze planurile operaţionale, să evalueze rolurile şi responsabilităţile şi răspunsul la evenimentele din interiorul şi din afara stadionului.

"Anchetatorii vor colabora cu UEFA şi cu toate părţile interesate relevante, inclusiv, dar fără a se limita la grupurile de fani... cluburile finaliste, spectatorii în general, Federaţia Franceză de Fotbal, poliţia şi alte autorităţi publice naţionale şi locale, precum şi operatorul stadionului", a adăugat acesta.

Real Madrid a cerut răspunsuri de la organizatori cu privire la măsurile luate pentru protejarea suporterilor, în timp ce directorul executiv al lui Liverpool, Billy Hogan, a reiterat solicitarea unei anchete, afirmând că a scris la UEFA şi a ridicat întrebări specifice.

Real Madrid a câştigat finala de sâmbătă cu 1-0 şi a obţinut a 14-a Cupă Europeană, un record.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici