UEFA: Nu am primit nicio cerere oficială de afiliere a cluburilor din Crimeea la campionatul Rusiei

Secretarul general al UEFA, Gianni Infantino, a declarat, miercuri, la Astana, după Comitetul Executiv al forului european, că nu a primit nicio cerere oficială de afiliere a cluburilor din Crimeea la campionatul Rusiei.

75 afișări
Imaginea articolului UEFA: Nu am primit nicio cerere oficială de afiliere a cluburilor din Crimeea la campionatul Rusiei

Gianni Infantino (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Situaţia din Ucraina, Rusia şi Crimeea este cunoscută tuturor, dar nu are legătură cu fotbalul. Până în acest moment nu am primit nicio cerere oficială de afiliere a cluburilor din Crimeea la Rusia (n.r. - cluburile din Crimeea sunt înscrise în campionatul Ucrainei). Situaţia din zonă evoluează de la o zi la alta. Nu vom lua poziţie, deoarece orice spunem ar putea fi interpretat greşit. Este prea devreme să ne exprimăm în acest caz", a spus Infantino.

Oficialii UEFA vor organiza, joi, o conferinţă de presă la Astana.

Crimeea a fost alipită, la 18 martie, Rusiei, printr-un acord semnat la Moscova de preşedintele Vladimir Putin şi autorităţile separatiste din peninsula ucraineană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici