UEFA sancţionează drastic 11 cluburi de fotbal, printre care şi CFR Cluj. Campiona României riscă să fie exclusă din competiţiile europene

  • UEFA a sancţionat vineri 11 cluburi, inclusiv unul din Slovenia, unde preşedintele Aleksander Čeferin a fost membru al consiliului de administraţie, pentru încălcarea regulilor de monitorizare financiară.
  • Campioana României, CFR Cluj, a primit cea mai mare amendă pentru datorii neachitate şi a fost ameninţată cu o interdicţie în competiţiile europene.
8905 afișări
Imaginea articolului UEFA sancţionează drastic 11 cluburi de fotbal, printre care şi CFR Cluj. Campiona României riscă să fie exclusă din competiţiile europene

UEFA sancţionează 11 cluburi de fotbal, printre care şi CFR Cluj. Campiona României riscă să fie exclusă din competiţiile europene

Şase cluburi, printre care Olimpija Ljubljana şi campioana României, CFR Cluj, au fost ameninţate cu o interdicţie de un an de la următoarea competiţie europeană la care se califică, până în 2027. Acestea au perioade de probă de unul sau doi ani cu obiective financiare de îndeplinit, a precizat UEFA într-un comunicat, citat de Associated Press.

Peste 200 de cluburi care s-au calificat pentru a juca în cele trei competiţii UEFA din acest sezon au fost toate evaluate de trei ori din iulie, a precizat UEFA.

Cele mai mari sancţiuni financiare au fost impuse cluburilor croate Osijek şi Rijeka, ale căror datorii restante datau din sezonul trecut, ceea ce le-a pus în situaţia de a încălca licenţele obligatorii acordate de federaţiile naţionale pentru ca echipele să joace în competiţiile UEFA. UEFA a declarat că ambele cluburi au fost private de premiul de 450.000 de euro pe care îl primeau pentru a juca în Liga Conferinţelor Europa în acest sezon.

Cea mai mare amendă pentru datorii neachitate a fost de 250.000 de euro aplicată Clujului, care a jucat în acest sezon în tururile de calificare pentru Liga Campionilor şi a ajuns în play-off-ul Europa Conference League, pierzând săptămâna trecută în faţa lui Lazio.

Alte amenzi au variat între 150.000 de euro şi 10.000 de euro pentru Aris Salonic, Astana, Borac Banja Luka, Floriana, Konyaspor, Kyzyl-Zhar SK Petropavlosk, Osijek şi Valmiera.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici