UEFA va deschide o anchetă privind incidentele de la meciul Italia - Serbia

UEFA a anunţat că va deschide o anchetă privind incidentele petrecute, marţi seară, la Genova, înaintea şi în timpul meciului Italia - Serbia, din preliminariile Euro-2012, informează site-ul oficial al forului fotbalistic european.

15 afișări
Imaginea articolului UEFA va deschide o anchetă privind incidentele de la meciul Italia - Serbia

UEFA va deschide o anchetă privind incidentele de la meciul Italia - Serbia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În urma suspendării meciului dintre Italia şi Serbia, de pe stadionul Luigi Ferraris din Genova, după doar şase minute de joc, UEFA va deschide o anchetă disciplinară. Odată ce va fi complet, cu audierile arbitrilor şi cu rapoartele delegatului, dosarul va fi trimis la Comisia de Disciplină a UEFA, care va stabili eventualele sancţiuni. Acestea pot merge de la amendă la suspendarea stadionului sau chiar la descalificarea din competiţia aflată în desfăşurare sau din competiţiile următoare", precizează UEFA.

Comisia de Disciplină va analiza cazul, cel mai probabil, joi, 28 octombrie.

Partida Italia - Serbia a început cu o întârziere de aproximativ 40 de minute din cauza incidentelor provocate de fanii sârbi. Întâlnirea a fost suspendată definitiv după doar şase minute, când suporterii formaţiei oaspete au aruncat cu petarde şi cu fumigene în spectatorii italieni şi pe teren. Forţele de ordine au arestat 17 suporteri sârbi, printre care şi pe liderul acestora, iar bilanţul final al incidentelor este de 16 răniţi, printre care doi carabinieri italieni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici