Un atlet român va rata Jocurile Olimpice de la Rio după ce a fost depistat pozitiv

Atletul Andrei Rareş Toader (aruncarea greutăţii) a fost depistat pozitiv la controlul antidoping susţinut pe 4 iunie, la Campionatele Internaţionale ale României de la Piteşti, şi va rata Jocurile Olimpice de la Rio, fiind exclus din lotul care va face deplasarea în Brazilia.

728 afișări
Imaginea articolului Un atlet român va rata Jocurile Olimpice de la Rio după ce a fost depistat pozitiv

Un atlet român va rata Jocurile Olimpice de la Rio după ce a fost depistat pozitiv

La Piteşti, Toader a câştigat proba de aruncarea greutăţii cu 20,54 m, un nou record naţional de tineret şi cea mai bună performanţă a competiţiei. Pe 25 iunie, Toader câştigase medalia de aur la Campionatele Balcanice de la Piteşti. Informaţia a fost confirmată pentru MEDIAFAX de către Sandu Ion, preşedintele Federaţiei Române de Atletsim, care susţine că s-au găsit substanţe interzise în proba prelevată.

"Am primit o scrisoare de la ANAD, s-au găsit substanţe interzise în proba prelevată pentru un test susţinut pe 4 iunie, la Piteşti. Am atras atenţia că atitudinea lui Rareş nu este cum ar trebui, iar totul a fost împotriva mea. Îmi pare rău de ce s-a întâmplat. E foarte grav, poate afecta tot atletismul românesc. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat cu Rusia, nici la TAS nu au câştigat. Uitaţi-vă ce se întâmplă la Federaţia de Kaiac-Canoe. Probabil, cu această ocazie, o să trag un semnal de alarmă.

Clubul l-a susţinut, dacă făceam front comun nu ajungea aici copilul, pentru că este un copil până la urmă. Foarte talentat, dar a vrut să treacă nişte etape care nu se pot trece decât neortodox. Acum, vedeţi ce s-a întâmplat. Pe el nu-l văd vinovat, ci pe cei care l-au susţinut", a declarat Sandu Ion, preşdintele Federaţiei Române de Atletism, pentru MEDIAFAX.

Ca urmare a scrisorii trimise de reprezentaţii ANAD, oficialii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român au luat decizia de a-l lăsa pe sportivul Andrei Rareş Toader, în vârstă de 19 ani, în afara delegaţiei României care va face deplasarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Ca urmare a acestui nou caz apărut, România a ajuns să aibă doar 97 de sportivi care vor reprezenta ţara la competiţia din Brazilia.

"Sigur că a fost exclus din lotul pentru Olimpiadă. Nu vă daţi seama cât de periculos este ce a făcut el. În orice conjunctură nu este voie să faci aşa ceva. Prin alte mijloace vor să atingă o performanţă...uitaţi ce s-a întâmplat", a conchis preşedintele Fderaţiei Române de Atletism, pentru MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici