Un englez care se pregăteşte de maraton alergând cu frigiderul în spate

Daniel Fairbrother, atlet din Cambridge, vrea să stabilească un nou record Guinness pentru cea mai rapidă alergare purtând pe umeri un aparat electrocasnic.

677 afișări
Imaginea articolului Un englez care se pregăteşte de maraton alergând cu frigiderul în spate

Povestea cu Daniel Fairbrother, un cetăţean englez care locuieşte în Cambridge, este spectaculoasă. Fairbrother se pregăteşte pentru Maratonul de la Londra, programat pe 21 aprilie, dar nu ca orice maratonist.

El va alerga cursa purtând un frigider pe umeri, cu scopul „de a doborî recordul mondial Guinness pentru cel mai rapid maraton cu un electrocasnic pe umăr”, un record care se ridică în prezent la 4 ore şi 52 de minute şi 10 secunde”, după cum explică sportivul excentric.

Recordul actual a fost stabilit la Maratonul de la Londra de anul trecut cu un frigider de 26,5 kg, iar Fairbrother vrea să facă acelaşi lucru, pentru o cauză nobilă.

Vrea să strângă bani

Cel mai bun prieten al lui este diabetic, iar alergătorul englez cu compania pentru care se antrenează vrea să strângă bani - „o mulţime de bani”, spune el – pentru asociaţia Diabetes UK, care este principala organizaţie britanică non-profit care se ocupă de această patologie.

„Nu sunt medic şi nu pot găsi noi tratamente pentru diabet, dar îi pot ajuta pe cei care o fac”, spune el. Scopul este acela de a strânge 10.000 de lire sterline (aproape 12.000 de euro).

Ideea de a alerga cu frigiderul pe umeri - de altfel, aparatul a fost „botezat” Tallulah, un omagiu adus bobului naţionalei Jamaicanei din filmul Cool Runnings Four Below Zero, al cărui fan este - i-a venit alergătorului englez acum patru luni.

Are deja numeroase experienţe în maratoane (50 km) sau ultramaratoane (100 km), aşa că ştie să se testeze psihic şi fizic pe trasee.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici