Un fotbalist iranian riscă să fie executat pentru că a "militat pentru drepturile femeilor"

Fotbalistul iranian Amir Nasr-Azadani riscă să fie executat în ţara sa pentru că a "militat pentru drepturile femeilor", potrivit unor informaţii furnizate de organizaţia fotbaliştilor profesionişti FIFPRO.

159 afișări
Imaginea articolului Un fotbalist iranian riscă să fie executat pentru că a "militat pentru drepturile femeilor"

Sursa foto: FIFPRO

FIFAPRO, organizaţia reprezentativă la nivel mondial a fotbaliştilor profesionişti, s-a declarat "şocată şi dezgustată" de aceste informaţii pe pagina sa de Twitter şi a cerut revocarea deciziei, conform insidethegame.

"FIFPRO este şocată şi dezgustată de informaţiile potrivit cărora fotbalistul profesionist Amir Nasr-Azadani riscă să fie executat în Iran după ce a militat pentru drepturile femeilor şi pentru libertatea fundamentală în ţara sa", a scris organizaţia.

"Suntem solidari cu Amir şi solicităm revocarea imediată a pedepsei sale".

Proteste masive au avut loc în Iran după moartea lui Mahsa Amini, o tânără de 22 de ani care a murit în custodia poliţiei, după ce a fost arestată pentru că nu purta hijab.

Poliţia a fost acuzată că a bătut-o cu brutalitate.

La Cupa Mondială FIFA în curs de desfăşurare, echipa naţională a Iranului a ales să nu cânte imnul naţional al ţării în semn de protest în timpul meciurilor din faza grupelor.

Anterior, fostul jucător Voria Ghafouri a fost arestat pentru "răspândirea propagandei împotriva republicii islamice şi încercarea de a submina echipa naţională de la Cupa Mondială".

Un alt fotbalist, pe nume Parviz Boroumand, a fost, de asemenea, arestat după ce a participat la protestele din Teheran.

Cu toate acestea, cei doi au fost eliberaţi înainte ca Iranul să joace împotriva Statelor Unite la Cupa Mondială.

Nasr-Azadani a jucat pentru Rah Ahan şi Tractor din 2015 până în 2018 şi şi-a petrecut o parte din carieră la un club numit Sepahan, din 2012 până în 2015.

Iranul a spânzurat-o pe Majidreza Rahnavard, în vârstă de 23 de ani, luni, la Mashhad.

Rahnavard a fost condamnată pentru "duşmănie împotriva lui Dumnezeu".

De asemenea, s-a spus că a înjunghiat mortal doi membri ai Forţei paramilitare de rezistenţă Basij.

Statul şi guvernul iranian au descris protestele ca fiind "revolte".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici