Un om de afaceri sirian spune că este aproape de cumpărarea clubului FC Liverpool

Omul de afaceri sirian Yahya Kirdi a anunţat, miercuri, într-un comunicat, că este aproape de cumpărarea clubului FC Liverpool, împreună cu un grup de investitori canadieni şi saudiţi.

39 afișări
Imaginea articolului Un om de afaceri sirian spune că este aproape de cumpărarea clubului FC Liverpool

Un om de afaceri sirian spune că este aproape de cumpărarea clubului FC Liverpool (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Grupul nostru se află în negocieri avansate cu Tom Hicks şi George Gillett, actualii proprietari ai clubului, pentru cumpărarea a sută la sută din acesta. Ne-am înţeles la capitolele importante, în special în ceea ce priveşte preţul tranzacţiei, rambursarea datoriilor de 300 de milioane de euro către băncile RBS şi Wells Fargo plus finanţarea construcţiei unui nou stadion. Contractul oficial de vânzare se află în faza finală a negocierilor", a explicat Kirdi, care a fost fotbalist înainte de a deveni om de afaceri.

Declaraţiile sirianului sunt percepute însă cu precauţie, deoarece vânzarea clubului va fi controlată de preşedintele clubului, Martin Broughton, cu ajutorul băncii britanice Barclays, iar Kirdi nu a negociat direct cu aceştia.

Broughton a anunţat, marţi, că gruparea pe care o conduce a primit mai multe oferte de cumpărare, ultima de la miliardarul chinez Kenny Huang din Hong Kong, şi că FC Liverpool va avea un nou proprietar până la 31 august.

Americanii George Gillett şi Tom Hicks au cumpărat clubul FC Liverpool, cu mare fast, în anul 2007, dar gruparea engleză a intrat într-o criză profundă, atât din punct de vedere financiar, cât şi sportiv. Cei doi oameni de afaceri au scos clubul la vânzare în aprilie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici