Uniformele americanilor la Jocurile Olimpice creează controverse. Doi oficiali americani cer comitetului olimpic să ardă uniformele. Care este motivul

Liderul majorităţii democrate din Senat, Harry Reid, a cerut joi comitetului olimpic american să "ardă" uniformele oficiale ale delegaţiei Statelor Unite pentru Jocurile Olimpice Londra 2012, întrucât acestea au fost fabricate în China.

817 afișări
Imaginea articolului Uniformele americanilor la Jocurile Olimpice creează controverse. Doi oficiali americani cer comitetului olimpic să ardă uniformele. Care este motivul

Doi oficiali americani cer comitetului olimpic să ardă uniformele fabricate în China

"Sunt foarte contrariat. Comitetului olimpic ar trebui să îi fie ruşine", a declarat oficialul într-o conferinţă de presă care s-a desfăşurat la Capitoliu, adăugând: "cred că ar trebui să ia toate aceste uniforme, să le facă balot şi să le ardă".

Reid a apreciat că atleţii americani care vor participa la Jocurile Olimpice de la Londra în acest an ar face mai bine să nu poarte decât un maieu simplu cu literele "USA" pictate pe mână.

Preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, a declarat la rândul său că acest comitet olimpic "ar fi putut face mai mult".

La rândul său, liderul democraţilor din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a dat asigurări că atleţii americani "reprezintă ce e mai bun (...) şi trebuie să poarte uniforme fabricate în Statele Unite".

De altfel, reprezentantul Steve Israel şi senatoarea Kirsten Gillibrand au scris preşedintelui comitetului olimpic, Lawrence Probst, pentru a protesta faţă de alegerea uniformelor delegaţiei americane fabricate în China.

"Cerem comitetului şi consiliului administrativ să ia măsuri imediate pentru a se asigura că această problemă nu se va repeta, votând ca orice contract viitor privind uniformele olimpice să revină Statelor Unite", insistă cei doi democraţi într-o scrisoare comună. "Nu există nici un motiv pentru care uniformele să nu fie fabricate în Statele Unite", adaugă aceştia.

Ca şi la Beijing şi Vancouver, delegaţia olimpică a Statelor Unite la Londra va purta haine create de designerul Ralph Lauren. Sportivii vor defila în timpul ceremoniei de deschidere, purtând blazere albastre şi berete bleu marine.

Statele Unite se vor deplasa la Jocurile Olimpice de la Londra (27 iulie-12 august) cu o delegaţie de 530 de atleţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici