Valentino Rossi, inclus în Hall of Fame-ul MotoGP. Italianul concurează de peste două decenii

Valentino Rossi, de nouă ori campion mondial, a fost inclus în Hall of Fame-ul MotoGP, după ce italianul şi-a încheiat duminică o carieră ilustră de peste două decenii, cu un loc 10 în Marele Premiu al Valenciei.

318 afișări
Imaginea articolului Valentino Rossi, inclus în Hall of Fame-ul MotoGP. Italianul concurează de peste două decenii

Valentino Rossi, inclus în Hall of Fame-ul MotoGP. Italianul concurează de peste două decenii

Rossi, de şapte ori câştigător al titlului la MotoGP, unul dintre cei mai mari şi mai carismatici campioni de motociclism din toate timpurile, a încântat fanii cu câteva tururi rapide pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia, dar nu a reuşit să pună cireaşa pe tort, adăugând o clasare pe podium, la cele 199 deja obţinute la clasa regină.

În vârstă de 42 de ani, supranumit "Doctorul", Rossi se gândeşte să treacă la cursele auto, după ce a concurat toată cariera în Marele Premiu de motociclism.

„Întotdeauna m-am gândit la această zi ca la un coşmar, pentru că este sfârşitul unei cariere lungi şi mă gândeam că va fi la Valencia, dar, în cele din urmă, m-am bucurat foarte mult, aşa că trebuie să le mulţumesc tuturor", a declarat Rossi, citat de Reuters.

„Voi toţi, cei care aţi lucrat cu mine, întregul paddock, ceilalţi piloţi ... a fost o zi de neuitat şi m-am bucurat. A fost o carieră lungă şi a fost întotdeauna o plăcere să fiu alături de voi".

Rossi, singurul pilot care a câştigat titluri la categoriile 125cc, 250cc, 500cc şi MotoGP, a făcut un ultim tur de onoare duminică, fiind ovaţionat în picioare de mulţimea de fani, în timp ce focurile de artificii au împânzit cerul, înainte de un rămas bun emoţionant, alături de echipa sa, Petronas Yamaha.

Un showman pe motocicletă şi în afara circuitului şi renumit pentru glumele sale făcute după fiecare victorie, Rossi a câştigat ultima dată o cursă de MotoGP în 2017 cu Yamaha, în TT-ul olandez de la Assen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici