Valentino Rossi va plăti fiscului italian 35 de milioane de euro

Pilotul de motociclism Valentino Rossi a ajuns, marţi, la un acord cu fiscul italian, urmând să achite 35 milioane de euro pentru veniturile făcute în perioada 2001-2006, informează cotidianul Gazzetta dello Sport.

7 afișări
Imaginea articolului Valentino Rossi va plăti fiscului italian 35 de milioane de euro

Valentino Rossi va plăti fiscului italian 35 de milioane de euro

Rossi a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul fiscului italian din Pesaro, că este fericit că acest conflict a fost rezolvat. "Sunt fericit că acest conflict a fost rezolvat şi voi putea să mă concentrez pe munca mea. Am decis să revin în Italia, deşi Londra este un oraş interesant. Vreau să stau mai mult timp cu familia şi cu prietenii mei", a spus Rossi.

Fiscul italian reclama de la Valentino Rossi, în cazul căruia a sesizat Parchetul, 112 milioane de euro, sumă ce include şi dobânzile şi penalităţile acumulate din 2004 până în prezent, după ce timp de cinci ani sportivul nu a declarat o parte din venituri.

La o zi după dezvăluirile potrivit cărora Rossi a omis să declare 60 de milioane de euro câştigaţi în perioada 2000-2004, presa italiană a detaliat sumele pe care i le reclamă fiscul sportivului: 43,7 milioane de euro ca evaziune fiscală, bani cărora li se adaugă dobânzile şi penalităţile, ajungându-se la un total de 112 milioane de euro. Rossi risca o condamnare la închisoare în urma acestui caz.

Pilotul în vârstă de 29 de ani, care şi-a mutat domiciliul în Marea Britanie în anul 2000, nu ar fi declarat o mare parte a veniturilor obţinute din activităţi prestate în Italia, mai ales din publicitate.

Septuplu campion mondial la motociclism viteză, Valentino Rossi este unicul campion din istorie care a câştigat titlul mondial la patru clase diferite: 125 cc, 250cc, 500 cc şi MotoGP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici