Vedeta din Premier League, Yoane Wissa: Reţelele de socializare pot fi "periculoase" pentru fotbalişti

  • Jucătorul Yoane Wissa, din Premier League, a declarat că îşi limitează timpul pe care îl petrece pe reţelele de socializare din cauza numărului de abuzuri pe care le primesc online vedetele din fotbal.
  • Atacantul de la Brentford FC spune că, deşi platformele de socializare îl pot ajuta să comunice cu fanii săi, acestea pot fi, de asemenea, un loc "periculos" nu doar pentru jucători, ci şi pentru familia acestora.
176 afișări
Imaginea articolului Vedeta din Premier League, Yoane Wissa: Reţelele de socializare pot fi "periculoase" pentru fotbalişti

Sursa foto: Twitter

„Poate fi periculos pentru jucători, pentru încredere, pentru familii", a declarat Wissa când a fost întrebat despre cum îşi limitează timpul petrecut online.
 
Fanii lui Brentford sărbătoresc după victoria în deplasare împotriva campioanei în exerciţiu din Premier League, Manchester City.
 
„Este aşa, când oamenii sunt frustraţi, ei postează în acel moment. Dar când devine personal, devine personal pentru mult timp, aşa că este important să îl restricţionăm”.
 
Comentariile sale vin pe fondul unei hotărâri istorice în care un bărbat de 24 de ani a fost interzis pe toate stadioanele din Marea Britanie timp de trei ani după ce l-a abuzat rasial pe colegul de echipă, Ivan Toney, pe Instagram în octombrie 2022.
 
Wissa, care joacă pentru RD Congo şi a fost o parte vitală a sezonului impresionant al lui Brentford, spune că coechipierii săi de club au încercat să-l susţină pe Toney cât mai mult posibil, în timp ce jucătorul de 27 ani continuă să fie vizat de abuzuri rasiste online.
 
În februarie, atacantul lui Brentford, Toney a primit din nou o avalanşă de abuzuri după ce a marcat golul egalizator împotriva lui Arsenal în remiza 1-1 a echipei sale.
 
Staţi cu el, rămâneţi împreună, nu este uşor pentru el să fie abuzat de fiecare dată", spune Wissa, în vârstă de 26 de ani.
 
Meta, care deţine Facebook şi Instagram, a declarat pentru CNN că "nimeni nu ar trebui să fie nevoit să experimenteze abuzuri rasiste oriunde şi nu vrem ca acestea să apară pe platformele noastre".
 
Un purtător de cuvânt a adăugat: „În ultimii ani, am lansat mai multe modalităţi de a ajuta la protejarea oamenilor pentru a nu fi nevoiţi să experimenteze abuzuri, inclusiv funcţia noastră Hidden Words (Cuvinte ascunse), care filtrează comentariile şi DM-urile ofensatoare”.
 
„Am început recent să activăm această funcţie în mod implicit pentru persoanele cu conturi de creator. Niciun lucru nu va rezolva acest lucru peste noapte, dar vom continua să lucrăm pentru a ajuta la protejarea comunităţii noastre de abuzuri”.
 
În 2020, un meci din Liga Campionilor dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Basaksehir a fost suspendat după ce ambele seturi de jucători au decis să iasă de pe teren în semn de protest faţă de un presupus comentariu rasist făcut de un oficial.
 
Trebuie să fii puternic, este greu, nu este uşor, dar este mai bine când toată lumea este conştientă", spune Wissa.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici