Vestiarul ruşinii: italienii au lăsat în urmă ţigări, resturi alimentare şi un maldăr de deşeuri, după ratarea calificării la Mondialul de fotbal

Imaginile publicate după ce campioana Europei a părăsit vestiarul stadionului „Renzo Barbera”, la capătul înfrângerii cu Macedonia, şochează opinia publică din Peninsulă.

8214 afișări
Imaginea articolului Vestiarul ruşinii: italienii au lăsat în urmă ţigări, resturi alimentare şi un maldăr de deşeuri, după ratarea calificării la Mondialul de fotbal

Sticle de apă, smocuri de iarbă, pungi de plastic, rămăşiţele unei tarte roase, un coş de gunoi plin. Iar lângă el tacâmuri resturi de mâncare. În baie, mucuri de ţigară. Aşa arată vestiarul Italiei de la arena „Renzo Barbera” din Palermo, în noaptea de joi, 24 martie, după ce echipa naţională a fost eliminată de Macedonia de Nord din cursa pentru Cupa Mondială.

 

A doua zi dimineata, cei care curăţă stadionul au găsit încăperile încredinţate azzurrilor de parca ar fi ajuns într-o ghenă de gunoi. Totul pe jos, deşeuri de tot felul, de la cutii goale la coji de portocală, o tavă goală. Mizerie şi multă neglijenţă. O lipsă de respect.

Băile sunt şi ele în stare proastă. Există resturi de mâncare chiar şi lângă chiuvetă, un muc de ţigară, scrum, sticle deschise.

Lecţia dată de niponi, la Cupa Mondială din 2018, după o înfrângere: Belgia - Japonia 3-2

Fotbaliştii niponi au fost aproape de o surpriză uriaşă la Cupa Mondială din Rusia 2018, competiţie la care, de asemenea, Italia nu s-a calificat, fiind eliminată de Suedia în baraj. Deşi au condus cu 2-0 puternica reprezentativă a "dracilor roşii", japonezii s-au văzut egalaţi şi apoi eliminaţi de un gol primit chiar la ultima fază a partidei. Probabil mulţi jucători şi-ar fi vărsat nervii pe obiectele din vestiar şi cele aflate în drumul către cabine, fotbaliştii niponi au dat o lecţie de civilizaţie.

Pe internet a apărut o poză în care este prezentat vestiarul niponilor, după ce fotbaliştii lui Akira Nishino au părăsit arena din Rostov. Totul arăta imaculat, practic singura dovadă că fotbaliştii niponi trecuseră pe acolo era un bilet de mulţumire, scris chiar în rusă.

Japonezii, calificaţi şi la Cupa Mondială din Qatar 2022, nu sunt la primul gest de acest fel. E binecunoscut faptul că la toate meciurile favoriţilor, suporterii niponi prezenţi la Cupa Mondială au făcut curat pe stadioane. "Înarmaţi" cu saci menajeri, japonezii au strâns fiecare ambalaj de carton, hârtiuţă sau pahar de băutură din tribune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici